News

Komentari 36

Nagodili se: Papeš 11 mjeseci, a Dimiću šest mjeseci zatvora

Nagodili se: Papeš 11 mjeseci, a Dimiću šest mjeseci zatvora

Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić su se u slučaju Fimi media nagodili s USKOK-om. Dobili su kaznu zatvora i moraju vratiti dva, odnosno 1,8 milijuna kuna

Županijski sud u Zagrebu je u ponedjeljak donio prve presude u slučaju Fimi Media. Naime, Sud je prihvatio dogovor USKOK-a i obrane za optužene Anitu Lončar Papeš (45) i Bojana Dimića (50). Anita Lončar Papeš je prema dogovoru dobila 11 mjeseci zatvora i mora vratiti dva milijuna kuna, a Dimić je dobio šest mjeseci zatvora i mora vratiti 1,8 milijuna kuna. 

Tužitelji su rekli i kako se osim na Lončar Papeš i Dimića sporazum odnosi i na pravne osobe, odnosno tvrtke Ani-Lon koja mora platiti 15.000 kuna, a tvrtka Onida se ukida.  

U slučaju Fimi Media uz Sanadera i ostale na optuženičkoj klupi će se naći i njegova bivša stranka HDZ. Podsjetimo, HDZ terete da je svoj tzv. crni fond punio novcem "izvučenim" iz državnih institucija i ministarstava preko privatne tvrtke Fimi media po kojoj je slučaj i dobio ime. 

Polančec se križao

Na Županijskom sudu traje i proces u slučaju Spice. Na Županijskom sudu se tako u ponedjeljak našao i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Raspitivao se kod novinara što je novo u vezi Fimi medije. Kad su mu novinari rekli da se Mladen Barišić nije nagodio, Polančec se u nevjerici prekrižio.   

Najčitaniji članci