Obavijesti

News

Komentari 36

Nagodili se: Papeš 11 mjeseci, a Dimiću šest mjeseci zatvora

Nagodili se: Papeš 11 mjeseci, a Dimiću šest mjeseci zatvora
3

Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić su se u slučaju Fimi media nagodili s USKOK-om. Dobili su kaznu zatvora i moraju vratiti dva, odnosno 1,8 milijuna kuna

VIDEO

Županijski sud u Zagrebu je u ponedjeljak donio prve presude u slučaju Fimi Media. Naime, Sud je prihvatio dogovor USKOK-a i obrane za optužene Anitu Lončar Papeš (45) i Bojana Dimića (50). Anita Lončar Papeš je prema dogovoru dobila 11 mjeseci zatvora i mora vratiti dva milijuna kuna, a Dimić je dobio šest mjeseci zatvora i mora vratiti 1,8 milijuna kuna. 

Tužitelji su rekli i kako se osim na Lončar Papeš i Dimića sporazum odnosi i na pravne osobe, odnosno tvrtke Ani-Lon koja mora platiti 15.000 kuna, a tvrtka Onida se ukida.  

U slučaju Fimi Media uz Sanadera i ostale na optuženičkoj klupi će se naći i njegova bivša stranka HDZ. Podsjetimo, HDZ terete da je svoj tzv. crni fond punio novcem "izvučenim" iz državnih institucija i ministarstava preko privatne tvrtke Fimi media po kojoj je slučaj i dobio ime. 

Polančec se križao

Na Županijskom sudu traje i proces u slučaju Spice. Na Županijskom sudu se tako u ponedjeljak našao i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Raspitivao se kod novinara što je novo u vezi Fimi medije. Kad su mu novinari rekli da se Mladen Barišić nije nagodio, Polančec se u nevjerici prekrižio.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.