Obavijesti

News

Komentari 14

Nagodili se: Za švercanje 130 kg heroina 22,5 godine zatvora

Nagodili se: Za švercanje 130 kg heroina 22,5 godine zatvora
3

Ta prošlogodišnja zapljena na Bajakovu smatra se najvećom zapljenom heroina na nekom od graničnih prijelaza u Hrvatskoj. Tržišna vrijednost droge procijenjena je na 42 mil. kn

VIDEO

Gencer Tecer (47) i Hakan Kav (27) iz njemačkog Wuppertala, koje je policija prošle godine u travnju uhvatila sa 130 kilograma heroina u prerađenom podvozju VW Caddyja, priznali su svoju krivnju i s Uskokom se nagodili na 12,5 i 10 godina zatvora. Oni su drogu kupili u Odessi, a preko Srbije i Hrvatske namjeravali su je odnijeti na tržište zapadne Europe. Dok je Gencer Tecer u istrazi priznao svoje nedjelo, Hakan je cijelo vrijeme govorio, a to je isto tvrdio i njegov stariji suradnik, da ništa nije znao te da je na put krenuo kako bi Genceru pravio društvo.

Ta prošlogodišnja zapljena na Bajakovu smatra se najvećom ikada zapljenom heroina na nekom od cestovnih graničnih prijelaza u Hrvatskoj. Tržišna vrijednost zaplijenjene droge procijenjena je na 42 milijuna kuna.

Prema riječima Davora Petovića, tadašnjeg pročelnika Carinarnice Osijek, dileri heroina su se pokazali sumnjivim na rutinskom pregledu vozila, jer im je Caddy bio zalegao previše s obzirom da su samo njih dvojica bili u vozilu.

- Pregledali smo vozilo i utvrdili da je podvozje nadograđeno. Potom smo detaljno sve pretražili, skinuli sjedala i oblog poda te u unutrašnjosti vozila pronašli otvor u podu popunjen sa 261 paketićem različitih oblika punih heroina - rekao je Davor Petović, pročelnik Carinarnice Osijek.

Prema policijskim podacima, ranija najveća zapljena heroina na Bajakovu bila je 13. kolovoza 2010. godine, tada su u kombiju Mercedes Vito nizozemskih registracijskih oznaka kojim je upravljao nizozemski državljanin turskog podrijetla, pronašli 88 kilograma i 690 grama tržišne vrijednosti 26,7 milijuna kuna. Osim toga, policija i carina na Bajakovu su 2009. godine pronašli pet kilograma i 136 grama, te pola kilograma heroina 30. lipnja 2011. godine.

Na Bajakovu su u lipnju 2012. godine u prerađenom prostoru prednjeg dijela stranice priključnog vozila te u rezervoaru goriva kamiona kojim je upravljao makedonski državljanin pronašli rekordna 302 kilograma marihuane procijenjene tržišne vrijednosti oko 4,5 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...