Obavijesti

News

Komentari 74

Nagovarao branitelja da provali u stan, sad mijenja šefa policije

Nagovarao branitelja da provali u stan, sad mijenja šefa policije
1

Nenad Križić bio je pomoćnik ministra branitelja Tome Medveda sve do skandala s namještanjem stana vukovarskom branitelju. Sad je imenovan za zamjenika načelnika policije

VIDEO

Sjećate li se Nenada Križića? Pomoćnika ministra branitelja koji je smijenjen nakon što se pisalo da je sugerirao branitelju da provali u stan? E, taj Križić. Upravo je imenovan zamjenikom načelnika virovitičke policije. Bez natječaja.

'Slučaj stan': Vlada razriješila Medvedova pomoćnika Križića
'Slučaj stan': Vlada razriješila Medvedova pomoćnika Križića

U siječnju prošle godine Telegram je objavio nevjerojatnu priču o Križiću. Naime, jedan od vukovarskih branitelja novinaru je dao na uvid svoj mobitel pun poruka, među kojima su bile i one od tadašnjeg pomoćnika Tome Medveda. Križić je tada rekao da će razgovarati s državnim tajnikom da malo zažmiri i dopusti branitelju da provali u neki od praznih vukovarskih stanova, pisao je Telegram. Štoviše, dogovarali su i kvadraturu potencijalnog stana. Naposljetku, iako je Medved branio svog pomoćnika, a zviždača na televiziji prozivao lažnim braniteljem, Križić je smijenjen. DORH je preuzeo slučaj da bi na kraju Uskok ipak zaključio da ga neće goniti jer "nije počinjeno kazneno djelo koje se provodi po službenoj dužnosti". 

Svejedno, čini se kako je Križić sletio na mekano.

Nova funkcija u policiji

Kako nam je sam potvrdio, nakon neuspješne karijere u Ministarstvu, vratio se u policiju. I upravo je imenovan zamjenikom načelnika policijske uprave virovitičko-podravske. Iz MUP-a su nam također potvrdili Križićevo napredovanje i pojasnili da je na funkciju privremeno premješten 16. svibnja, najduže na 6 mjeseci. Zatražili smo i komentar skandala s provaljivanjem u stan, a iz virovitičke policije su nas obavijestili da ne mogu iznositi stav niti komentare na neku temu već se vode činjenicama. U ovom slučaju, kažu, činjenica je da Križić ispunjava sve zakonom propisane uvjete za rad na mjestu na koje je raspoređen.

S druge strane, novi zamjenik načelnika bio je osjetno komunikativniji.

- Nešto ćete objaviti? Koja je bit? - zapitao se Križić kad smo ga dobili na službeni telefon. Nakon kratkog pojašnjenja, shvatio je što hoćemo od njega.

- Istina je, ovih dana su me imenovali za zamjenika načelnika. To je mjesto bez natječaja. Nisam siguran u te neke detalje - obavijestio nas je Križić.

Nije znao reći kolika mu je plaća. Zamolili smo ga zato da nam kratko prepriča povijest svog policijskog djelovanja. Kako smijenjeni pomoćnik ministra branitelja postane zamjenik načelnika policije bez natječaja?

- U samoj policiji sam od početka Domovinskog rata. Zamrznuo sam status kad sam otišao u Ministarstvo, a i vodio sam udrugu iz Domovinskog rata, Odradio sam sve korektno, tako sam i došao u poziciju pomoćnika. Nisam ja od jučer. To nije senzacionalizam - naglašava Križić.

Dobro, a kako i kada se vratio u policiju? 

- Ja sam imao sporazum i vratio sam se aktivacijom tog sporazuma. Uobičajeni sporazum kad se netko predloži i ode za dužnosnika. Ne znam sad kako to točno ide, trebam provjeriti. A kad prestane dužnost, onda se može vratiti. To su te neke stvari koje su uobičajene - upućuje nas Križić. 

A što je radio u policiji prije karijere u Ministarstvu, zanima nas.  

- Prije Ministarstva nisam bio na funkciji. Bio sam kriminalnistički službenik, radio sam u sustavu. Kad sam se vratio, rasporedili su me sukladno obvezama i zvanju. Gdje? U graničnu policiju - kazuje nam Križić i dodaje da je radio u svim segmentima službi, od prometne do interventne.

Uskok tvrdi: Križić Vrbaniću nije sugerirao da provali u stan
Uskok tvrdi: Križić Vrbaniću nije sugerirao da provali u stan

'Čista situacija'

A smatra li da je u redu doći na takvu odgovornu funkciju, posebno s obzirom na repove iz Ministarstva i skandal s provaljivanjem u stanove, pitamo ga.

- Ništa nije bilo utvrđeno, nije bilo problema. Ja sam čovjeku pomagao. To je bila čista situacija. Nisam napravio nikakvu grešku, učinio sam maksimum i ne bih komentirao kontekst. Oko tog slučaja ja nisam ni istupao ni ne želim istupati u javnosti. Zna se točno što je bilo, nema utvrđenog djela. Ostajem pri priopćenju Uskoka - naglašava Križić, novi zamjenik načelnika virovitičke policije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa