Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
74 komentara

'Slučaj stan': Vlada razriješila Medvedova pomoćnika Križića

Križić mu je navodno rekao kako će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, da ”malo okrene glavu” i dopusti Vrbaniću provalu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
74 komentara

Vlada je  na zatvorenom je dijelu sjednice u četvrtak, na osobni zahtjev, razriješila pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića.

Dogodilo se to nakon što su policija i Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru potvrdili kako istražuju tvrdnje da je Križić sugerirao Mariju Vrbaniću da provali u prazan stan kako bi riješio svoj stambeni problem.

Križić mu je navodno rekao kako će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, da ”malo okrene glavu” i dopusti Vrbaniću provalu.

Medved: Križić je napravio propust

"Nakon svih medijskih napisa Ministarstvo hrvatskih branitelja je provelo raščlambu cjelovitog tog postupanja. Svakako želim reći da se radi o iznimno odgovornom djelatniku koji je dvije godine obnašao dužnost pomoćnika ministra. Radi se o čovjeku koji je uložio iznimno veliki napor u taj resor stambenih i pravnih poslova. Moja namjera i rad Ministarstva usmjereni su ka otvorenosti prema ljudima, posebno onima najranjivijim. U najboljoj namjeri, prepoznajući jedan takav predmet, u korespondenciji s tom strankom napravio je jedan propust. Kao odgovoran čovjek, kao hrvatski branitelj, kao častan čin stavio je mandat na raspolaganje i Vlada je danas odlučila o njegovom razrješenju", rekao je nakon objave informacije o razrješenju ministar Medved. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message