Obavijesti

News

Komentari 32

Najbogatiji Rus: Miheljson je 'težak' 18,4 milijarde dolara

Najbogatiji Rus: Miheljson je 'težak' 18,4 milijarde dolara
1

Ukupno bogatstvo najbogatijih 200 Rusa poraslo je na 460 milijardi, što je više od 100 milijardi u godinu dana. Broj milijardera također je porastao - na 96 sa 77

VIDEO

Leonid Miheljson, suvlasnik ruskog proizvođača plina Novateka, najbogatiji je Rus drugu godinu zaredom s bogatstvom procijenjenim na 18,4 milijarde dolara, objavilo je u četvrtak rusko izdanje časopisa Forbes.

Miheljson (61) je povećao svoje bogatstvo za četiri milijarde dolara u odnosu na prošlu godine i na Forbesovom popisu 200 najbogatijih ruskih biznismena 2017. zauzeo je prvo mjesto.

Osim većinskog udjela u Novateku, drugom najvećem ruskom proizvođaču plina nakon Gazproma, Miheljson također ima udio u petrokemijskoj tvrtki Sibur.

"Cijena ulaznice" za mjesto na listi ruskih bogataša dosegnula je rekordnih 500 milijuna dolara ove godine u usporedbi s 350 milijuna prije godinu dana, navodi Forbes.

Ukupno bogatstvo najbogatijih 200 Rusa poraslo je na 460 milijardi, što je više od 100 milijardi u godinu dana. Broj milijardera također je porastao - na 96 sa 77.

Taj je rast prouzročilo jačanje rublja u odnosu na dolar i povoljni uvjeti na globalnim tržištima sirovina, prvenstveno rast cijena čelnika.

U rezultatu toga, drugo i treće mjesto na Forbesovom popisu zauzeli su kraljevi čelika.

Aleksej Moradošov (51), vlasnik ruskog proizvođača čelika Severstala, na drugom je mjestu s 17,5 milijardi dolara, a na trećem je Vladimir Lisin (60), predsjednik uprave metalurškog kombinata NLMK s bogatstvom procijenjenim na 16,1 milijardu dolara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.