Obavijesti

News

Komentari 128

Najbolji prijatelj kickboksač: Nije istina da smo se utrkivali

Najbolji prijatelj kickboksač: Nije istina da smo se utrkivali
1

Na kraj špekulacijama o utrkivanju ekipe iz Turnja zadarskim ulicama te kobne večeri odlučio je stati Bepov i Josipov prijatelj Žarko Pedisić (19). Svjetski prvak u kickboxingu bio je s njima na Boriku do 23 sata

VIDEO

U krugu prijatelja i obitelji pokopan je u poslijepodnevnim satima u Turnju kod Zadra Josip Bepo Kadija (20), rukometaš PPD Zagreba koji je poginuo u ponedjeljak navečer za volanom Audija kod zadarskog mosta.

Od njega i 16-godišnjeg Josipa B. prijatelji iz Turnja oprostili su se bakljadom u utorak navečer.

Kod privezanog broda Dora, na mjestu gdje je Audi upao u more, njihovi bližnji zapalili su lampione i ostavili crvene ruže.

POGLEDAJTE VIDEO: Audijem jurili pa upali u more, dvoje mrtvih

Pokretanje videa...

01:21

Muče ih svakakva pitanja. Što se dogodilo kobne večeri u samom centru Zadra, niti sto metara zračne linije od zadarske katedrale? Zbog čega je Bepo vozio toliko brzo da je Audi A6 3.0 TDi izletio s ceste i probio zaštitnu ogradu, zabio se u bitvu za vez brodova pa upao u more i potonuo na dubinu od osam metara?

I u konačnici, je li istina ono što se pričalo iste večeri u Zadru, da su se Polutokom opustjelim zbog korone u noćnim satima, kad gotovo nikoga nema, praktički vozile utrke?

Zadar: Olupina automobila koji je sletio u more na Liburnskoj obali

Rukometaš i kickboksač

Doznajemo da je zadarska policija iste večeri, koju minutu ranije, između Peglice i Tehničke škole presrela i zaustavila automobil marke Suzuki, koji je na drugom mjestu skrivio prometnu nesreću i pokušao pobjeći.

Njime je prebrzo upravljao 27-godišnjak, ali zadarski policajci odmah nakon smrti Kadije i Josipa B. izvijestili su kako nije bilo utrkivanja... Potvrdili su, međutim, da je Kadija s istim automobilom prometnu nesreću imao i godinu dana ranije.

U Turnju nije nikakva tajna da je Kadija obožavao brzu vožnju.

- Vozio je, ono se kaže, “dvista na sat”. Bio je baš lud za brzinom... Ali razumite me, zbog svega što se dogodilo ne bih više o tome, ne mogu vam stvarno ništa više od toga reći - rekla nam je jedna mještanka Turnja, koja je željela ostati anonimna.

No na kraj špekulacijama o utrkivanju ekipe iz Turnja zadarskim ulicama te kobne večeri odlučio je stati Bepov i Josipov prijatelj Žarko Pedisić (19), koji je bio s njima kobne večeri do koju minutu prije nesreće.

Oproštaj u Turnju: Bakljadom ispratili preminule prijatelje

'Krenuli smo na kolodvor u McDonald's'

- Gledajte, Bepo je bio moj najbolji prijatelj. U svaki izlazak, baš svaki, bilo to do grada ili 50 metara dalje u selu, išli smo uvijek zajedno, jednim automobilom. Nikad s dva. Ovo je bilo valjda prvi put u životu da smo išli s dva vozila. Ali Bepo je tog dana radio u obiteljskom poslu s bagerima i zadržao se. Zvao sam ga da idemo, rekao mi je da još radi, a ja njemu da idem u Zadar pa da mi se javi ako dođe u grad kasnije - priča nam Pedisić, inače dvostruki svjetski prvak u kickboxingu.

Bepo je uistinu kasnije došao do Zadra. Cijela ekipa prijatelja bila je na Boriku.

- Da, cijelu večer proveli smo na Boriku... Oko 23 sata netko je rekao da odemo još nešto pojesti u McDonald’su na autobusnom kolodvoru pa svak' svojoj kući. Mi smo išli najkraćim putem, a Bepo je u jednom trenutku skrenuo i očito odlučio napraviti krug oko Poluotoka. Ma da barem nije... - priča Pedisić drhtavim glasom pa nastavlja:

- Ja se s Bepom nikad nisam utrkivao. Te večeri policija sigurno nije zaustavila ni jednog od nas dvojice. Teško mi je zbog njihove pogibije. Odem do njihovih roditelja pa mi bude lakše. Moji doma su mi potpora kad me slomi. Znam da ne mogu više ništa napraviti da vratim svoje prijatelje. Gotovo je. Oni se neće vratiti, a ja moram nekako izdržati, isplakati i nekako preboljeti ovo...

Oproštaj u Turnju: Bakljadom ispratili preminule prijatelje

Borba za život Jakova B.

Danas poslijepodne liječnici u zadarskoj bolnici i dalje su se borili za život 16-godišnjeg Jakova B.

Teško je stradao u nesreći, sjedio je na stražnjem sjedištu i nakon što su ga ronioci uspjeli izvući van, hitno je prebačen u bolnicu.

Bio je bez pulsa i bez svijesti, a nakon polusatne reanimacije, liječnici su dobili srčanu reakciju. Prikopčali su ga na respirator, ali stanje mu do srijede poslijepodne nije krenulo na bolje.

Četvrti putnik, 22-godišnji košarkaš Krešimir Škara, u dobrom je stanju. On je iz bolnice pušten kući još u utorak s lakšim ozljedama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.