News

Komentari 9

Najbolji tekstovi i prilozi iz Expressa - subotom u 24sata!

Najbolji tekstovi i prilozi iz Expressa - subotom u 24sata!

Pandemija korona virusa ne posustaje, a kao jedino pravo rješenje stručnjaci navode cjepivo, koje je već na putu. Hoće li postati obavezno? Ovu i još brojne druge relevantne teme čitajte u Expressu

Vijeće za nacionalnu sigurnost na stol je stavilo obavezu cijepljenja protiv Covid-19. Bit će to najveća logistička akcija u povijesti, a oni koji joj se budu protivili mogli bi postati građani s manjim pravima. 

Novi zakon ukida 618 zamjenika i 825 vijećnika. Ali najavljene uštede od 100 milijuna neće biti. Naš lovac na uhljebe Viktor Šimunić izračunao je da će na kraju vijećnici dobiti više novca. Saborska zastupnica Dalija Orešković, nekoć šefica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, dijeli mjesto čelnice nove stranke koje je uspostavljena političkom fuzijom, a našoj novinarki Snježani Krnetić kaže: ‘Apsurdno je očekivati od male stranke da se odrekne proračunskog novca’. 

Doktor pastoralne teologije i socijalne etike sa Sveučilišta u Grazu, Dalibor Milas piše: ‘Irinej je prodao Srpsku crkvu vlasti: tragična priča i lekcija za druge crkve. Umjesto da bude savjest Srbije, korektor vladajućih i duhovni pastir svih Srba, dopustio je da Vučić i njegov čopor ‘vučića’ zlostavljaju povjereno mu stado’. 

Donosimo dokument koji je razotkrio depresivnu i opasnu činjenicu kako glavni ljudi nisu u stanju kontrolirati i upravljati sudskim sustavom nego, kako se čini, unose još grandiozniji kaos. 

Povodom premijernog prikazivanja dokumentarca ‘Povratak kući - Marina Abramović i njena deca’ na pulskom Sajmu knjiga u Istri razgovaramo s kultnim redateljem Borisom Miljkovićem koji kaže: ‘Najveći performeri našeg doba su Marina Abramović i Tito’. 

Kad je umro Oliver, bio je to veliki događaj za zajednicu. I velika tuga. Dok je Kićo završio s jednim običnim građanskim sprovodom. Što se dogodilo s jednim, a što s drugim piše ugledni književnik i Expressov suradnik Miljenko Jergović. Ovo je samo dio odličnih priča koje vas čekaju u novom broju.

Najčitaniji članci