Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najgora pucnjava u 22 godine: 'Netko blizak meni me uhodi...'

Nakon što je policiji netko dojavio da odu na imanje obitelji Miles, sedmero članova obitelji, uključujući i četvero djece, pronađeno je mrtvo. Policija tvrdi da stanovnici ne trebaju paničariti

Foto: screenshot/Twitter
4 komentara

Nakon što je sedmeročlana obitelj,uključujući i četvero djece, pronađena mrtva na svom imanju u jugozapadnoj Australiji, policija tvrdi kako bi ovo moglo biti najgora masovna pucnjava u toj državi u zadnje 22 godine. 

Djeca su preminula zajedno s majkom, bakom i djedom. 

Tri generacije obitelji preselile su se u Osmington, maleno selo u kojem živi oko 700 stanovnika, kako bi uzgajali voće. 

Policija nije htjela komentirati što se dogodilo, no istaknuli su kako nisu u potrazi za sumnjivcem. 

Još uvijek nije poznato je li u pucnjavi sudjelovao jedan počinitelj ili više njih. 

U petak rano ujutro pronašli su tijela i dva pištolja na imanju, rekao je Chris Dawson iz policije za NBC News. Iako im je netko dojavio da se nešto događa na imanju, Dawson nije htio reći tko ih je nazvao. 

Tijela dvoje odraslih pronađena su vani, dok su ostala nađena u kući. Iz policije su poručili kako nema potrebe alarmirati širu javnost jer nitko nije u opasnosti, sugerirajući da ubojica nije u bijegu. Trenutno pokušavaju stupiti u kontakt s rođacima. 

Imanje je bilo u vlasništvu supružnika Petera i Cynde Miles, a njihova kćer Katrina je, zajedno sa svojom djecom, živjela s njima, javlja Nine News Melbourne. Iz australskih medija doznajemo kako je Katrina na društvenim mrežama prije nekoliko dana objavila da ju uhodi netko blizak njoj. 

Ovo bi mogla biti najgora masovna pucnjava nakon 1996. kada je naoružani muškarac upucao i ubio 35 ljudi u Tasmaniji. Taj slučaj je doveo do strože kontrole oružja u Australiji. 

MASAKR U AUSTRALIJI Na imanju našli sedam mrtvih, među njima bilo četvero djece

Jedina masovna pucnjava, koja se definira kao četvero mrtvih isključujući napadača, se nakon usvajanja zakona dogodila 2014. godine kada je farmer upucao svoju ženu i troje vlastite djece, a zatim i sebe. 

Farmeri, s druge strane, imaju dopuštenje nositi oružje kako bi se zaštitili od divljih zvijeri ili riješili muka vlastite domaće životinje ako su teško bolesne ili ozlijeđene. No, automatske i poluautomatske puške su zabranjene. 

Možda vas zanima i ovo:
Message