Obavijesti

News

Komentari 8

Najljepša ljubavna priča je samo obična izmišljotina

Najljepša  ljubavna priča je samo obična izmišljotina
3

Curica je svaku večer preko ograde nacističkog logora bacala hranu zatočenom dječaku. Poslije rata sreli su se na spoju na slijepo i vjenčali

VIDEO

Djevojčica, koju je nazivao svojim anđelom, svaku mu je večer preko ograde koncentracijskog logora bacala hranu. Mali Židov preživio je zahvaljujući njoj, a godinama kasnije sreli su se u New Yorku na spoju na slijepo. Već 50 godina su u braku. Hollywood je kupio prava na priču, srcedrapateljna knjiga već je napisana o Hermanu (79) i Romi (76) Rosenblat iz Miamija. Međutim, ispostavilo se da je najromantičnija priča iz '90-ih zapravo samo farsa. Herman uistinu je s 12 godina bio zatočen u nacističkom logoru Schlieben u Njemačkoj za vrijeme Drugog svjetskog rata. Ali 9-godišnjakinja s jabukama i kruhom koja je riskirala svoj život za dječakov, ne postoji. Roma je cijelo vrijeme bila u Poljskoj, skrivala se sa svojom obitelji. Njihov prvi susret u New Yorku početkom 1950-ih nije bio 'prst sudbine', 'šansa jedan naprema milijun' kako se pričalo, nego tek spoj na slijepo. Herman je svoju 'ljubavnu priču' sam dao na natječaj u novinama. Ubrzo je stekla svjetsku slavu te je Oprah Winfrey tražila da gostuju u njenoj emisiji. Pristali su tek na njen osobni poziv. Oprah je život bračnog para opisala kao 'jedinstvenu ljubavnu priču ikada ispričanu u eteru'. Stručnjaci su pak u priči zamijetili 'rupe'. Ograda logora je bila tik uz barake nacističkih vojnika, što odmah uvjetuje noćne sastanke nemogućima, a ako je priča već istinita, zašto je nikada nisu ispričali bar prijateljima. Herman se u nedjelju slomio i priznao da je priča 'način na koji je on vidio događaje' te dodao kako je samo želio usrećiti ljude. Knjigu, 'Anđeo na ogradi', će preinačiti, a izdavač zahtjeva da mu par vrati predujam. Izlazi u veljači. Producenti filma 'Cvijet ograde' također će promjeniti scenarij, a svu zaradu darovat će žrtvama holokausta. Ispostavilo se na kraju da su Hermana spasila tri starija brata koji su se odricali svoga obroka i pokrivača te su bili razočarani bratovom laži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.