Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

'Najmanja kazna za terorizam mora biti 14 godina zatvora'

Britanski premijer je optužio laburiste - koji su danas u oporbi - da su inicirali donošenje zakona po kojemu je Khan 2018. prijevremeno oslobođen, šest godina nakon osude za terorizam

Foto: Phil Noble/Reuters/PIXSELL
4 komentara

Boris Johnson u nedjelju je obećao da će uvesti obaveznu minimalnu kaznu i ukinuti prijevremeno puštanje na slobodu osuđenika za terorizam, zbog čega se našao na meti optužbi da u političke svrhe koristi krvavi napad u Londonu koji je počinila takva osoba, deset dana prije parlamentarnih izbora.

U napadu nožem 29. studenoga dvije su osobe izgubile život, Jack Merritt (25) i Saskia Jones (23), izvijestila je policija.

ISIL PREUZEO ODGOVORNOST Napadača u Londonu svladali kljovom i aparatom za gašenje

Oboje s diplomom sveučilišta u Cambridgeu, ubijeni su upravo za vrijeme održavanja konferencije o rehabilitaciji zatvorenika na kojoj je sudjelovao i napadač, Usman Khan (28).

Britanski premijer je optužio laburiste - koji su danas u oporbi - da su inicirali donošenje zakona po kojemu je Khan 2018. prijevremeno oslobođen, šest godina nakon osude za terorizam.

"Taj sustav se mora ukinuti", istaknuo je konzervativni čelnik u komentaru objavljenom u Mail on Sundayju, u jeku kampanje za reizbor na prijevremenim izborima 12. prosinca.

NOŽEM UBIO DVOJE LJUDI Napadaču iz Londona već sudili zbog terorizma, ima 28 godina

"Ako ste osuđeni za teško kazneno djelo terorizma, mora postojati obavezna kazna od najmanje 14 godina a neki ne bi trebali nikada izaći", dodao je.

"Za sve slučajeve terorizma i ekstremizma, osuda koju donosi sudac mora se stvarno odslužiti: ti zločinci moraju bez iznimke do kraja odslužiti svoju kaznu", rekao je.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message