Obavijesti

News

Komentari 0

Najpoznatiji hrvatski uvoznik luksuzne hrane u predstečaju

Najpoznatiji hrvatski uvoznik luksuzne hrane u predstečaju

Selekcija MM tvrtka je osnovana 2010. s 4,1 milijuna kuna temeljnog kapitala i sa sjedištem u zagrebačkoj Ilici, a u sudskom registru se kao jedini osnivač i direktor navodi Mendek

VIDEO

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečaj Selekcije MM, tvrtke Marija Mendeka - najpoznatijeg hrvatskog uvoznika luksuzne hrane i vrhunskih vina, pokrenut na njegov zahtjev zbog ''prijeteće nesposobnosti za plaćanje'' ali i blokade računa i utvrđenog duga od oko 219.000 kuna.

Mendek je u svojem prijedlogu naveo i popis imovine Selekcije MM u kojem su i zgrada MM-a u Ilici u zagrebačkoj Kustošiji, tri citroenova dostavna vozila i 'mini cooper one', ali su i navedena potraživanja Selekcije MM prema gotovo 70 njegovih dužnika u iznosu od 1,77 milijuna kuna.

Među njima su i tvrtke povezane s Mendekom, ali i tvrtke preko kojih se vode neki od vrhunskih hrvatskih restorana poput Baltazar restoran d.o.o, Barbieris restaurants d.o.o. te Esplanade Oleander d.o.o. Zanimljivo je istaknuti i da u je u Mendekvu popisu dužnika navedeno i Ministarstvo financija od kojih potražuje nešto više od 48.000 kuna.

Tvrtka 'kralja sapunica' Romana Majetića je pred stečajem
Tvrtka 'kralja sapunica' Romana Majetića je pred stečajem

Selekcija MM tvrtka je osnovana 2010. s 4,1 milijuna kuna temeljnog kapitala i sa sjedištem u zagrebačkoj Ilici, a u sudskom registru se kao jedini osnivač i direktor navodi Mendek.

Kao gost gastro i lyfestyle rubrika hrvatskih rubrika, Mendek je često isticao kako je njegova priča s hranom krenula krajem osamdesetih u njemačkom Münchenu gdje je godinama radio u restoranu s dvije Michelinove zvjezdice.

''Tamo sam se po prvi puta susreo s premium proizvodima poput kavijara, foie gras, steakova, janjećeg frenched racka i od tada sam beznadno zaljubljen u hranu. Tada nisam ni slutio u kojoj će mjeri ljubav prema hrani obilježiti moj život'', isticao je Mendes.

Dodao je i kako je Selekciju MM pokrenuo po povratku u Hrvatsku, a sve s ciljem kako bi i u Hrvatskoj prenio sve ono što je naučio o visokoj gastronomiji te našem tržištu ponudio ''kvalitetne prehrambene namirnice iz cijelog svijeta'' te je postao jedan od najvećih uvoznika i distributera svjetski poznatih prehrambenih brendova, delikatesa i vrhunskih vina iz cijelog svijeta. 

Drele otkrio zašto mu je propao posao s 'Vručom čučom': 'Nismo mogli naći radnike u pandemiji'
Drele otkrio zašto mu je propao posao s 'Vručom čučom': 'Nismo mogli naći radnike u pandemiji'

Mendek se pojavio na hrvatskoj ugostiteljskoj sceni prije nekih 25 godina. Prvi je u Hrvatsku uvozio vrhunska bordeaux vina, a njegova tvrtka Kult Dioniza, koja više ne postoji, svojedobno je držala najbolja klasična strana vina u Hrvatskoj, ističu na stranici Plava kamenica.

Dodaju i kako je Mendekov vinski biznis doživio bankrot sredinom prvog desetljeća ovog stoljeća. Nakon toga se prebacio na uvoz hrane, a prvi veliki klijent bila mu je zagrebačka Esplanada. Među ostalim Mendek, kako se navodi u medijima, uvozi francuske kamenice, pravi kavijar, japansku govedinu, sicilijanski gambero rosso i španjolsku plavorepu tunu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"