Najtaksist s Raba: S klijentima pjevam, molim, smijem se... | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 11

Najtaksist s Raba: S klijentima pjevam, molim, smijem se...

Najtaksist s Raba: S klijentima pjevam, molim, smijem se...
2

Legenda: Josip s Raba je taksist, turistički vodič i psihoterapeut. Miri posvađane klijente, a starijima diže lijekove u ljekarni. Josip kaže kako mu je zahvalan klijent najveća satisfakcija

VIDEO

Priznajem, ovo je težak posao. Često izbivam iz kuće, ali nikad nisam požalio što sam taksist. To što sam prošao u ovom poslu ne bih prošao u pet života.

Vidio sam mnoge gradove, svjedočio mnogim situacijama, od bračnih krahova pa do pomirbi tijekom vožnji i poklona gostiju kojih su tijekom vremena postali stalni, kaže najbolji hrvatski turistički taksist Josip Krstarić - Furić s Raba.

On iza sebe ima 9000 vožnji trajektom i više od tri milijuna pređenih kilometara vožnje. Za svoj je rad primio nekoliko nagrada koje mu, kaže, znače, ali najvažnije mu je da je klijent zadovoljan. Osim izleta, aerodromskih transfera, vožnji po otoku Rabu te diljem cijele Hrvatske, put ga često navede i kroz cijelu Europu. Naviknut na strane klijente i zahtjeve, poput vožnje do Stuttgarta, uvijek je spreman te uza sebe ima četkicu za zube, bocu vode i čokoladicu. Turizmom se bavi 42 godine. Bio je barmen i somelier, a posljednjih 15 godina ne diže se iz taksija. Od tridesetak taksista na Rabu, on je najstariji i najiskusniji. Nikad nije imao prometnu nesreću, nema ni jednu kaznu, a postao je i “neka vrsta psihoterapeuta” i turističkog vodiča.

– Ljude prepoznam i prije nego što mi uđu u taksi. One koji se svađaju mirim, starijima kojima treba pomoć ponesem stvari i podignem lijek u ljekarni, onima koji idu na katamaran kupim kartu prije nego što ih pokupim, s onima koji se mole molim, a s onima koji pjevaju pjevam - kaže nam taksist koji u automobilu ima 50 originalnih CD-ova, za svakoga ponešto.

Najiskusniji je taksist na Rabu, a kad ode u mirovinu, uzgajat će povrće i baviti se svojim ovcama

taksist
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO