Obavijesti

News

Komentari 171

Najteži dani za Enu Šarac: 'Da sam zakasnila, izgubila bih je'

Najteži dani za Enu Šarac: 'Da sam zakasnila, izgubila bih je'
1

Stanje joj se pogoršalo, na Intenzivnoj njezi je u Zagrebu. 'Tijelo joj je puno ogromnih plavih hematoma, prima krv i infuziju, a nedavno su joj na kralježnici otkrili neoperabilni tumor', kaže majka Biserka

VIDEO

Ime Ene Šarac već je dugo sinonim hrabre borbe sa zloćudnom bolešću jer ta mlada, 22-godišnja djevojka već 14 godina pokazuje kako se suočava sa tumorom na mozgu kojega je dobila kao dijete.

Do sada je prošla pet kirurških otvaranja glave, tri sepse, godinu i pol je bila u invalidskim kolicima, dobila je dijabetes, operirala nogu, ali se i dalje svakodnevno s veseljem i radošću javljala prijateljima na Facebooku i bodrila ih u njihovim puno manjim problemima.

Igraju se sudbinama: Ena Šarac mora dokazati da ima tumor
Igraju se sudbinama: Ena Šarac mora dokazati da ima tumor

No, posljednjih mjesec dana Eni su do sada najteži u životu. Stanje joj se pogoršalo i nalazi se u bolnici u Zagrebu na Intenzivnoj njezi.

- Ovo je četvrti puta u mjesec dana da završavamo u bolnici. Iz krvi joj nestaju trombociti i da sam zakasnila samo par sati sa dolaskom u bolnicu, vjerojatno bismo je izgubili. Iskrvarila bi. Tijelo joj je puno ogromnih plavih hematoma, prima krv i infuziju. Čekamo nalaze da vidimo što se događa - kaže zabrinuta mama Biserka koja je sa Enom u Zagrebu posljednjih godinu i pol dana.

Naime, tada su Eni operirali stopalo i bilo je predviđeno da nakon par mjeseci oporavka i gipsa ide kući no, zdravlje se počelo komplicirati.

Otkrili su da ima neoperabilni tumor na kralježnici

- Dobila je šećer, bila na preko 100 jedinica inzulina. Šećer nije padao. Dobila je teški epileptični napad koji je trajao duže od 5 minuta i bio je strašan. Cijela jedna strana tijela joj je bila plava od popucalih kapilara. Onda smo prekinuli sa terapijom, a šećer je sam od sebe pao. Potom je stalno bila slaba, nije mogla stajati na nogama. Prije mjesec dana otkrili su da ima tumor na kralježnici, neoperativan. Ako ga dirnu, mogla bi ostati invalid. Punktirali smo koštanu srž već dva puta. Čekamo nalaze. Već sam ljuta i na liječnike jer imam osjećaj da mi je dijete na čekanju - kaže mama Biserka koja strahuje da je ovoga puta riječ o leukemiji. 

Liječnici u čudu zbog Enine volje za životom

Iako jako slaba, onemoćala, Ena je komunikativna i svaki puta kada ju doktor pita kako se osjeća, ona kaže 'odlično'.

Ena Šarac

Liječnici su u čudu zbog njene volje za životom, sa tako lošim nalazima i prognozama.  

- Teško nam je tu u Zagrebu, podstanari smo. Iznajmili smo stan u blizini bolnice jer nam se nije isplatilo putovati za Zagreb desetak puta mjesečno. Tata nam je u Osijeku, dođe kada može, a onda Eni bude još teže. Sada bi nam dobro došao novac koji je sakupljen za Enu u udruzi Hrabro dijete, ali ja im se nemam namjeru javljati. Preživljavamo samo zahvaljujući Eninom zaštitniku Milijanu Brkiću. Da nema njega, ništa ne bismo mogli. Svakoga dana zove, pita kako je, dođe u bolnicu. Da si svaki političar uzme tako jedno potrebito ili bolesno dijete na skrb, sigurna sam da bi veoma brzo otkrili koliko su nužne promjene u našem zdravstvu i društvu - kaže Biserka. 

Heroina ide na novu operaciju: Ena, drži se, svi smo uz tebe...
Heroina ide na novu operaciju: Ena, drži se, svi smo uz tebe...
Ena Šarac

Nada se da će Enini nalazi biti donekle dobri i da će moći Božić dočekati u svom Osijeku, kod svog tate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa