Obavijesti

News

Komentari 42

Igraju se sudbinama: Ena Šarac mora dokazati da ima tumor

Igraju se sudbinama: Ena Šarac mora dokazati da ima tumor
2

OBITELJ ŠARAC U ŠOKU Nakon što je na njezino ime sakupila 65.000 kn, udruga Hrabro dijete uvjetuje isplatu novca. Od Ene sad traže dokumentaciju da boluje od maligne bolesti

VIDEO

Hrabra Osječanka Ena Šarac (19) već se punih 14 godina bori s tumorom na mozgu i dijabetesom. Othrvala se trima sepsama, preživjela pet kirurških otvaranja glave, trombocitopeniju, i 16 godina bila prikovana uz invalidska kolica.
Njezino ime, bez suglasnosti roditelja, udruga Hrabro dijete koristila je 2013. godine za akciju kojom se za njeno liječenje prikupilo 65.000 kuna. Taj novac nikad nije dobila, a sad joj je potreban kako bi otišla u Lovran operirati slomljeno stopalo. No umjesto novca na računu, Ena je na kućnu adresu dobila dopis udruge Hrabro dijete u kojem od nje traže medicinsku dokumentaciju kako bi dokazala da je oboljela od maligne bolesti prije punoljetnosti.

Enina mama je ogorčena


U dopisu koji potpisuje izvršni odbor udruge nadalje stoji kako mora dostaviti i mišljenje specijalista o nastavku liječenja te ugovor o donaciji u kojem će se jasno definirati prava i obveze, budući da se radi o iznosu većem od 10.000 kuna.


- Mi smo najblaže rečeno šokirani. Dok cijela Hrvatska itekako zna tko je Ena, s kakvom se bolešću bori, koliko je imala operacija i svi su nam u tome pomagali, u toj udruzi se prave da ništa o nama ne znaju. A mogli su prije tri godine za nju prikupljati novac, i to bez naše suglasnosti i znanja. Taj novac nikad nismo vidjeli, doduše nismo ga ni tražili, a sad kad nam je neophodan, oni nam ga ne daju. Uostalom, mi ne tražimo donaciju ili milostinju nego ono što je za moje dijete i uplaćeno na njeno ime i za njeno liječenje, na njihov račun. Oni jako dobro znaju koji je to iznos, kao što znaju i imena i račune uplatitelja - ogorčena je Enina majka Biserka. Ističe da je njena Ena uvijek pomagala i pomaže i time se u javnosti ne hvali.

- Ako joj i isplate njezin novac, ono što ostane kad se pokriju svi troškovi Ena će, kao i do sada, uplatiti drugoj bolesnoj djeci. Ona od svoje invalidnine plaća i preglede malim bolesnicima. Prvo me pita imamo li taj mjesec za režije i podstanarstvo i kad kažem da imamo, onda ona što joj ostane podijeli - hvali Biserka svoju kćer Enu.

Dopis udruge Hrabro dijete koji je poslan obitelji Šarac ogorčio je i člana upravnog odbora zaklade Hrabro dijete Darija Konjica.

- Oštro osuđujem ovakvo ponašanje i ovakav sramotan dopis koji je Ena dobila od udruge Hrabro dijete. Mislio sam da kao član upravnog odobra zaklade mogu utjecati da se novac isplati, no očito je da ne mogu - stoji u dopisu koji potpisuje Dario Konjic.

Predsjednica udruge Hrabro dijete, Jadranka Žužić, ne javlja se nikome

Traži sankcije za ovakav rad


Resorno ministarstvo i institucije pozvao je da počnu sankcionirati ovakav rad.
- Žalosti me činjenica da se pojedinci, a i javnost, cijelo vrijeme fokusiraju na novac, a nitko ne spominje život djece - zaključio je Dario Konjic.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...