Obavijesti

News

Komentari 81

Najteži dio: HDZ i Most danas pregovaraju o podjeli fotelja

Najteži dio: HDZ i Most danas pregovaraju o podjeli fotelja
1

Pregovori HDZ-a i Mosta trebali bi završiti do 14. listopada i konstituirajuće sjednice Sabora. No prije toga ih 10. listopada očekuju nove konzultacije kod predsjednice

VIDEO

Pred HDZ-om i Mostom najteži je dio pregovora, onaj o kadroviranju, u kojem svatko za sebe traži što više. HDZ bi i bez Mosta mogao do 76 ruku, ali bila bi to nestabilna većina. Jedna od  kombinacija glasi i HDZ+HNS+manjinci, no Ivan Vrdoljak ponavlja da to ne bi išlo.

Pregovori HDZ-a i Mosta trebali bi završiti do 14. listopada i konstituirajuće sjednice Sabora. No prije toga ih 10. listopada očekuju nove konzultacije kod predsjednice. 

Lokalni izbori u svibnju 2017. bit će prvi test i za nova vodstva stranaka i za suradnju HDZ-a i MOST-a - birači će im tada reći što misle o njihovim kombinacijama.

Plenković: Za HDZ je jako važno mjesto predsjednika Sabora

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković  izjavio je u nedjelju  u Zagrebu da se razgovori s partnerima iz Mosta nastavljaju u ponedjeljak, da očekuje intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna, a na novinarski upit vezano za mjesto predsjednika Hrvatskog sabora rekao je da je za HDZ to jako važno.

"Očekujem dogovor. Pregovorima smo pristupili u dobroj vjeri i transparentno, s Mostom kao partnerom koji ima 13 mandata i očekujem intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna'. 

Na pitanje je li točno da je HDZ Mostu ponudio pet ministarstava i mjesto potpredsjednika Vlade,  Plenković je kazao da nije.

"Razgovarali smo o nizu mogućnosti, ali o tome ćemo kada završimo cijeli paket. Previše je špekulacija, ali to je prirodno u ovakvim okolnostima. Možemo se igrati matematike, ali mislim da je ovo o čemu razgovaramo razumno i upravo na onim temeljima na kojima ja smatram da buduća Vlada treba funkcionirati. A to je povjerenje i partnerstvo', dodao je.

Na pitanje koliko je za HDZ važno mjesto predsjednika Sabora, Plenković je kazao kako je to mjesto važno za svakoga, i to je jedna tema o kojoj se razgovara, a kako je za HDZ jako važno.

"I to je jedna od tema o kojoj se razgovara. Za nas je jako važno', naglasio je.

Upitan da prokomentira je li moguć dogovor bez Mosta, manjinska Vlada ili s nekim drugim partnerima, predsjednik HDZ-a je kratko kazao: 'U ovoj fazi razgovaramo s Mostom. I s predstavnicima nacionalnih manjina'. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192