Obavijesti

News

Komentari 196

U Srbiji uhićeno 79 ljudi, među njima i bivši ministar turizma

U Srbiji uhićeno 79 ljudi, među njima i bivši ministar turizma
3

Proračun oštećen za čak 100 milijuna eura: Među uhićenima su srpski biznismen Željko Žunić i Slobodan Milosavljević, bivši ministar trgovine, turizma i usluga

VIDEO

U Srbiji je tijekom noći uhićeno 79 osoba osumnjičenih za korupciju i zloporabe, a među uhićenima su i nekadašnji ministar i direktorica jedne državne agencije, priopćio je u subotu na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji ministar policije Nebojša Stefanović.

VIDEO

Istraga je trajala od 2004. godine, a svi uhićeni osumnjičeni su za niz kaznenih djela kojima je državni proračun oštećen za više od 100 milijuna eura.

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Slobodan Milosavljević i Nadan Vidošević u Zagrebu 2006.

Na popisu 79 uhićenih, kojima je ministar policije navodio samo inicijale, nalaze se i nekadašnji ministar Slobodan Milosavljević , bivša direktorica Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković , te biznismen Željko Žunić , vlasnik tvrtke "Beokemije", navode beogradski mediji.

U skupini uhićenih je i sedmoro pomoćnika ministara, direktori javnih poduzeća, nekoliko poslovnih ljudi, te bivši i sadašnji predsjednici nekoliko općina protiv kojih je istraga vođena više od 10 godina u 20 slučajeva .

Stefanović je naveo da će biti podnijete kaznene prijave protiv još 39 osoba, a da se za pet osoba traga.

Na popisu kaznenih djela je pranje novca, zloporaba službenog položaja, primanje i davanje mita, zlouporabe u javnim nabavama, te djela korupcije u svezi s poljoprivredom i izdavanje građevinskog zemljišta u lokalnim samoupravama .

- Materijalna šteta za proračune Srbije, Vojvodine, Grada Beograda, Dunav osiguranja, Željezare Smederevo i pojedinih općina je više od 100 milijuna eura - rekao je ministar policije Stefanović.

Slobodan Milosavljević bio je predsjednik Gospodarske komore Srbije, od 2001. do 2004. godine vodio je resor trgovine, turizma i usluge, a od svibnja 2007. godine do srpnja 2008. bio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Zorana Marković bila je direktorica Agencije za borbu protiv korupcije od 2009. do 2012. kada ju je Vijeće te agencije razriješilo, nezadovoljan njezinim radom.

Za Željka Žunića , vlasnika “Beokemije”, beogradski mediji navode da je s vlasnikom “Interkomerca” Goranom Perčevićem, nekadašnjim kadrom Socijalističke partije Slobodana Miloševića, jedan od najvećih dužnika bankama, državi i zaposlenicima, a protiv njih je nekoliko banaka podnijelo kaznene prijave.

Ministar Nebojša Stefanović najavio je da će “policija nastavi intenzivno raditi na rasvjetljavanju slučajeva i neće dozvoliti da se bilo tko izvuče”, bez obzira na stranačku pripadnost ili dužnost koju obnaša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.