Obavijesti

News

Komentari 10

Najveća ulična utrka: Rijekom trčalo i šetalo čak 10.000 ljudi

Najveća ulična utrka: Rijekom trčalo i šetalo čak 10.000 ljudi
5

Organizatori su ove godine pripremili i brojne druge zabavne i edukativne sadržaje poput prometnog poligona, natjecanja spretnosti, koncerte, ali i i gastro feštu

VIDEO

Mnogobrojni sudionici 17. 'Homo si teć' manifestacije i 12. polumaratona od ranog nedjeljnog jutra preplavili su riječki Korzo od kuda je u 10.30 sati započela utrka čiji je početak označio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Utrka do pet kilometara odvijala se oko samog centra grada od Korza preko Pećina do Tower centra i natrag. Više od deset tisuća starih i mladih sportaša, domaćih i stranih rekreativaca i šetača sudjelovali su u najvećoj uličnoj utrci u Hrvatskoj. 

U sklopu Maratona održao se i Babybonus cup kojem se odazvalo više od tisuću djece vrtićke dobi. 'Homo si teć' je tradicionalna manifestacija koja svake godine okupi oko 10 tisuća ljudi, a Polumaraton je uvršten u kalendar Svjetske atletske federacije. 

U sklopu manifestacije organizatori su ove godine pripremili i brojne druge zabavne i edukativne sadržaje poput prometnog poligona, natjecanja spretnosti, koncerte i gastro feštu. U sklopu fešte na Gatu Karoline Riječke pripremljena je velika fritaja od šparoga odnosno čak 1500 porcija ove delicije, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke. 

- Odlično je, suprug ja i kćer sudjelujemo već četvrtu godinu za redom. Malo trčimo, malo hodamo i uvijek provedemo lijep dan u druženju, a nakon utrke i dobrom ručku. Svake godine upoznamo i nove, zanimljive ljude. Sva sreća pa nas je danas poslužilo i lijepo vrijeme. Osjećam se odlično i svakom bi preporučila bar jednom godišnje provesti ovakav dan rekreacije i zabave - zaključuje rekreativka Kristina Katić iz Rijeke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.