Obavijesti

News

Komentari 58

Najviši Hrvat vapi za kolicima: Dvije godine nisam vidio sunce

Najviši Hrvat vapi za kolicima: Dvije godine nisam vidio sunce
10

Zbog propusta doma u kojem je trenutačno, Jere Lakoš (50) na invalidska kolica čeka već pola godine. Ona su mu jedini spas jer će jedino tako moći izlaziti van

VIDEO

Najveća mi je želja dobiti invalidska kolica s kojima ću moći ići na zrak. Jako dugo ih čekam. Posljednji put sam bio vani prije dvije godine.

Kaže nam to vodički div Jere Lakoš (50), koji se trenutačno nalazi u Domu za odrasle osobe u Zemuniku kraj Zadra.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:06

Za Jeru, koji je visok 220 centimetara, moraju izraditi posebna invalidska kolica po mjeri, a zaposlenici Doma su taj zahtjev uputili još prije šest mjeseci, no Lakoš svoja kolica još nije dobio. A čini se i da neće tako skoro i to zbog pogreške. Naime, umjesto da zahtjev za odobrenje izrade posebnih kolica Dom pošalje Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO), poslali su tvrtki koja surađuje s HZZO-om.

U HZZO-u su nam rekli da nisu zaprimili nikakav zahtjev za Jeru.

Sam Jere se, kaže, dobro osjeća, a dane provodi gledajući televiziju i igrajući “Čovječe, ne ljuti se!” sa svojim cimerom Marinom.

U Domu ga posjećuje otac, a Jere se nada kako će doći i ovog mjeseca.

Ravnateljica nam kaže da je njegovo stanje znatno bolje od onoga u kojem je došao.

- Skoro sve dekubituse smo mu zaliječili. Ima i antidekubitalni madrac, ali je trenutačno na popravku, a fizioterapeut vježba s njim svaki dan – priča nam ravnateljica Doma za odrasle osobe koja Jeru Lakoša opisuje kao iznimno dobroćudnog pacijenta.

Dok je boravio u bolnici u Kninu, vodički div je smršavio čak 60 kilograma, no sad polako dobiva na težini.

- Sad jedem sve živo. Dobivam na težini i ugojio sam se. Hrana nije loša, ali ne bi mi škodilo ni malo više mesa - šali se Jere dok pogledom odmjerava ravnateljicu koja mu objašnjava da mora jesti i malo zelenila.

Uz bolove u kralježnici i dekubitus, Jere ima i kontrakture, zbog čega svakodnevno s njim radi fizioterapeutkinja Dorica.

- Jako je dobar pacijent. Sve me sluša i svaki dan vježbamo dvadesetak minuta jer teže vježbe zasad ne može podnijeti - priča nam Dorica, kojoj je želja osposobiti Jeru za sjedenje kako bi mogao uživati na suncu kad dobije invalidska kolica.

Uz kolica, Jerina velika želja je i da, kad uzmogne, sa svojim cimerom Marinom otiđe u toplice na plivanje. Da se malo razgiba i uživa u vodi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...
NA VEZU JE U TROGIRU

Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...

Plus+ Iako je jahta Royal Romance plombirana do kraja svibnja, Ukrajinci su je oglasili. Dok se pravi vlasnik skriva, megajahta koja je izlistana na 101. mjestu u svijetu po količini luksuza, nalazi se u trogirskoj marini