Obavijesti

News

Komentari 29

Nakon 21 operacije sada ide na rehabilitaciju i treba joj pomoć

Nakon 21 operacije sada ide na rehabilitaciju i treba joj pomoć
3

Hermini Stefanović (18) tumor je razorio kralježnicu. Lani su joj ugradili fiksator koji joj šipkama kosti drži na mjestu, a sada mora na rehabilitaciju u Varaždinske toplice

VIDEO

Hermina Stefanović (18) od treće godine bori se s posljedicama tumora koji joj je razorio kralježnicu. Lani su joj liječnici ugradili fiksator koji joj šipkama kosti drži na mjestu.

To je bila 21. operacija u njezinom životu, a cijela obitelj nada se da je konačno s tim gotovo. Ipak, nakon prethodne operacije ostala je potpuno nepokretna, pa se obitelj nadljudskim naporima izborila da stane na noge.

- Kroz mjesec dana ide na rehabilitaciju u Varaždinske toplice. To ima preko HZZO-a besplatno, no zbog slabe pokretljivosti i njezinog psihičkog stanja nužno je da budem s njom. Međutim, za moj smještaj trebala bih nadoplatiti više od 5.000 kuna, a nama je taj novac nezamisliv – kazala je mama Ana Marija Stefanović (40).

S plaćom od 2800 kuna kojom otac Božidar (45), jedini zaposlen, prehranjuje obitelj, nakon dodataka za prehranu i medicinskih potrepština za njega i kćer ne ostaje im ništa. Otac se bori s karcinomom debelog crijeva, no kad vidi napredak svoje mezimice nijedna žrtva ne pada mu teško.

- Plaćamo bobath terapiju, dodatke za prehranu i slično. Zahvaljujući tretmanu do danas je uspjela stati na noge i može napraviti par koraka na hodalici. Prije godinu dana u ovo vrijeme je bila kao biljka, morala sam je okretati, a sada ipak ima pomaka. Tata je na bolovanju i dalje, kontrolno nađeno nešto opet na crijevima, ponovna obrada u rujnu – prepričava Ana Marija svoju tešku životnu borbu.

Terapeuti joj preporučuju i odlazak na more, no o tome ova obitelj ne može ni sanjati.

Unatoč brojnim problemima, Hermina je uporna. Nastavila je školovanje i završava treći razred u gimnaziji Tituš Brezovački. Školuje se se od kuće, a želja joj je upisati studij psihologije.

Obitelj je svakodnevno na rubu financijskog kolapsa, pa mama Ana Marija zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su im do sada pomagali.

- Bez njihove pomoći, ne znam što bi bilo sa nama i našom Herminom – zaključila je.

Pomoći im možete uplatama na račune:  

Ana Marija Stefanović,  Pavla Radića 40, Zagreb

Zagrebačka banka IBAN HR4323600003237613022

Ili na devizni račun:

Ana Marija Stefanović, Pavla Radića 40, 10000 Zagreb, 

Zagrebačka banka SWIFT: ZABAHR2X IBAN: HR8923600003238637872.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.