News

Komentari 1

Nakon 45 godina saznali tko je misteriozna djevojka: 'Hvala što niste odustali, imam odgovore'

Nakon 45 godina saznali tko je misteriozna djevojka: 'Hvala što niste odustali, imam odgovore'

Obdukcija je utvrdila da je ubijena nekoliko mjeseci prije pronalaska tijela te da je u vrijeme smrti imala između 19 i 27 godina. No njezin je identitet ostao misterij

Nakon 45 godina otkriven je identitet žene koja je 1978. godina pronađena mrtva u američkoj saveznoj državi Massachusetts, piše BBC. Zahvaljujući napretku u DNA tehnologiji otkriveno je da je djevojka, koja je desetljećima je bila poznata samo kao Granby-djevojka, po malom gradiću u kojem je pronađeno njezino tijelo, zapravo Patricia Ann Tucker.

Stručnjaci su uspjeli identificirati Tucker pomoću uzoraka DNA njezinog sina, koji je imao pet godina kada je nestala. Nakon smrti su njeno tijelo pokopali u grobu iznad kojeg je desetljećima stajao natpis "nepoznata osoba".

- Nakon 44 godine barem imam neke odgovore. Hvala vam što niste odustali - rekao je njezin sin Matthew Dale.

Tijelo Ann Tucker pronađeno je zakopano pod lišćem na cesti u gradu Granbyju 15. studenog 1978. Ustrijeljena je u sljepoočnicu i njezina se smrt klasificirala kao ubojstvo. Obdukcija je utvrdila da je ubijena nekoliko mjeseci prije pronalaska tijela te da je u vrijeme smrti imala između 19 i 27 godina. No njezin je identitet ostao misterij. Prije otprilike dvije godine, vlasti su putem forenzičkog laboratorija dobile njen DNA profil i identificirale ženu u Marylandu koja joj je vjerojatno u rodu.

Rođakinja je rekla policiji da je njezina teta nestala 1970-ih i dala je imena dvojice njenih sinova. Jedan od njih, Matthew Dale, potvrdio je policiji da je njegova majka Patricia Tucker nestala 1978. godine. Usporedba njegove DNA s DNA pronađenog tijela rezultirala je stopostotnim podudaranjem.

- Iako smo zadovoljni što konačno znamo tko je zapravo bila Granby-djevojka, istraga nije gotova. Trebamo pronaći njenog ubojicu - rekao je pomoćnik okružnog tužitelja Steven Gagne.

Istražitelji su otkrili da je Tucker u to vrijeme bila udana za Geralda Colemana, ali on nikada nije prijavio njen nestanak. Coleman je 1995. osuđen za silovanje i napad, a umro je u zatvoru 1996. godine.

Najčitaniji članci