Obavijesti

News

Komentari 95

Nakon Čačićeva izbacivanja: Novo rođenje, a ne kraj HNS-a

Nakon Čačićeva izbacivanja: Novo rođenje, a ne kraj HNS-a
1

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je da je izbacivanje Čačića iz stranke u skladu s pravilima. Dodala je da nije bilo ugodno, ali je to dio odgovornog ponašanja

VIDEO

Predsjednica Vesna Pusić komentirala je izbacivanje Radimira Čačića iz stranke te pritom rekla da to nije početak kraja HNS-a, već jedna vrsta novog rođenja stranke.

Isključenje Čačića nije mala stvar. To zapravo nešto što traje puno duže od onoga što se možda sada percipira. Nije ugodno, ali je to nešto što je pitanje preuzimanje odgovornosti za jedan politički projekt koji se zove HNS - rekla je Pusić.

Pusić je dodala da je kap koja je prelila čašu bilo stvaranje u javnosti dojma da se u ime HNS-a preuzimaju neki koalicijski dogovori, a za koje stranka uopće nije znala niti je itko na takva savezništva pristao. Koalicijski partneri su bili fer i ni na koji način nisu pokušavali utjecati na HNS kod donošenja odluke o izbacivanju Čačića, izjavila je Pusić u intervjuu Hrvatskog radija.

Sve po pravilima

Za medijske prozivke da je bivši predsjednik stranke osuđen bez prava na žalbu Pusić je rekla da je sve napravljeno u skladu s jasnim pravilima i dokumentima stranke. Podsjetila je da je odluka o izbacivanju donesena  'praktički jednoglasno na razini Varaždinske županije koja je najosjetljivija točka'.

- Stranka ne može i neće biti instrument ničijih osobnih političkih projekata i ambicija, već mora biti jedan kolektivni politički projekt - izjavila je Pusić te izrazila uvjerenje da zbog posljednjih događaja u HNS-u saborska većina neće biti poljuljana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.