Obavijesti

News

Komentari 152

Nakon dogovora romska djeca ipak su sjela u školske klupe

Nakon dogovora romska djeca ipak su sjela u školske klupe
6

Sramota: U Međimurju roditelji neromske djece željeli su dopustiti ulazak u školu samo četrnaestorici malih Roma. Ostala su djeca vrištala i plakala, stisnuvši se uz roditelje

VIDEO

Neobjašnjivo ludilo u Gornjem Hrašćanu ni u utorak nije prestalo. Roditelji neromske djece i jučer su se ponijeli neljudski.

Pred školom se zaustavio autobus s 44 mala Roma. Uredni i uređeni mališani veselo su krenuli prema školi. No dječju su radost prekinule psovke i vika razjarenih domaćina. Kao i u ponedjeljak, i danas su pokušali spriječiti ulazak djece u školu. Prosvjeduju jer ih ne žele u blizini svoje djece. Rasisti kažu da su “prljavi i manje pametni”. U utorak su ih odlučili pustiti u školu, ali ne sve, samo njih 14. Brojali su ih. Na 14. djetetu su zaustavili kolonu. 

Uplašena djeca, koja nisu mogla shvatiti u čemu je problem i što su im skrivili, počeli su vrištati

Uplašena djeca, koja nisu mogla shvatiti u čemu je problem i što su im skrivili, počeli su vrištati. Djeca su se u strahu stisnula uz svoje roditelje. Bojali su se razjarenih muškaraca koji su branili ući u školu, nisu više znali gdje smiju, a gdje ne smiju. Kao da su došli u zabranjenu zemlju. A od rodnog Macineca do Gornjeg Hrašćana tek je nekoliko kilometara. No njihova škola nema uvjete da ih primi, treba je renovirati. U Hrašćanu su samo trebali biti gosti i to u predškoli. Kako bi do polaska u pravu, “veliku” školu naučili hrvatski jezik. Red je morala napraviti interventna policija. U tišini, bez povišenih tonova, kako policijska odora ne bi dodatno tarumatizirala isprepadanu djecu, uspjeli su smiriti odrasle. Dječicu su vraćali u autobus, pa ih puštali van i nakraju ih sve, njih 44, dopratili do ulaza u školu.

U utorak su svi bili na nastavi. Netrpeljivi mještani smrknuta lica i i stisnutih šaka ne odustaju od prosvjeda. O kriznoj situaciji raspravljaju lokalni političari, možda će oni smisliti nešto pametno.

- Kad dijete shvati da ga sredina neće, imat će osjećaj manje vrijednosti. Sustav mora ovo zaustaviti - komentirala je dr. Gordana Buljan Flander

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.