Obavijesti

News

Komentari 298

'Vjerujem da će Vlada nakon stabilizacije nastaviti reforme'

'Vjerujem da će Vlada nakon stabilizacije nastaviti reforme'
1

Vjerujem da će ova Vlada nakon stabilizacije nastaviti promjene koje smo počeli. Vjerujem da će Domoljubna koalicija i Most prevladati ovo, rekao je premijer Orešković

VIDEO

Povjerenstvo za sukob interesa je zaključilo da je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u sukobu interesa. Nakon toga je Karamarko podnio ostavku. Pozivam sve sudionike u procesu na strepljenje i odgovornost. Vjerujem da će ova Vlada nakon stabilizacije nastaviti promjene koje smo počeli. Vjerujem da će Domoljubna koalicija i Most prevladati ovo, rekao je premijer Tihomir Orešković na konferenciji za novinare.

Izjava premijera je bila kratka i nije ogovarao na pitanja. Rekao je da će sve ostalo reći u četvrtak u Saboru.

Tomislav Karamarko je, podsjetimo, podnio ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade, te je pozvao Božu Petrova, potpredsjednika Vlade i premijera Tihomira Oreškovića da učine isto.

Karamarko je kazao da njegova ostavka nema veze s odlukom Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, koje je utvrdilo da je bio u sukobu interesa, već da je ona donesena još prije nekoliko dana. Karamarko se nada da će ovaj potez omogućiti stvaranje nove većine u parlamentu i nove Vlade.

Nakon njega, Božo Petrov je kazao da za Most postoje samo dvije opcije. Ili opoziv opoziva premijera Oreškovića ili novi izbori.

- Ako se krene na izbore,  to će trajati barem tri mjeseca, a ako se ovoj Vladi da prava prilika, onda to može biti već danas - rekao je Petrov i dodao: Ako će HDZ zatražiti od mene da odstupim, a da se sačuva ova vlada na čelu s premijerom Oreškovićem, ja sam spreman odstupiti. To nije problem. Nas u Mostu nikada nisu zanimale fotelje, već reforme - rekao je Petrov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 298
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.