Obavijesti

News

Komentari 36

Nevrijeme haralo Hrvatskom: Kiša, munje, gromovi i pijavice

Nevrijeme haralo Hrvatskom: Kiša, munje, gromovi i pijavice
82

U manje od šest sati, na meteorološkoj postaji Čilipi, na dubrovačkoj zračnoj luci, pale su 42 litre kiše, a u gradu čak 52 litre! Ipak, na neko vrijeme, kiši je kraj...

VIDEO

Nakon nekoliko kišnih dana, koji su donijeli olakšanje od ljetnih sparina, opet nas čeka lijepo vrijeme, ali s izdržljivim temperaturama. Sutra je još samo rijetko moguća kiša u Slavoniji i Baranji, a od petka do nedjelje diljem Hrvatske bit će pretežno suho te većinom sunčano i toplo vrijeme.

Temperature u četvrtak kretat će se ujutro između 11 i 16, na Jadranu od 16 do 21, a tijekom dana od 20 do 25, na Jadranu od 25 do 30 stupnjeva Celzijusa, piše DHMZ.

Ovih dana pale su znatnije oborine. U manje od šest sati, na meteorološkoj postaji Čilipi, na dubrovačkoj zračnoj luci, pale su 42 litre kiše, a u gradu čak 52 litre! U posljednja 24 sata, od ponedjeljka u 14 sati do utorka u 14 sati, na spomenutim je postajama pala gotovo prosječna količina za cijeli kolovoz. 

U utorak je na širem dubrovačkom području zabilježeno čak 5400 munja u samo pola sata.

Nakon 50 dana suše, zabilježene su prve litre kiše na meteorološkim postajama Split Marjan i Hvar, dok su u Komiži i dalje ostali zabilježeni samo tragovi kiše.

Brojne pijavice u Istri: Od Umaga do Rovinja

Jače nevrijeme je u srijedu ujutro zahvatilo zapadnu obalu Istre, javlja Istramet. Padala je obilna kiša koja je, prema dojavama, bila promjera i do 2,5 centimetara. Povremeno je bilo i jakog vjetra, a zabilježene su brojne pijavice, od Umaga do Rovinja.

Grmljavinsko nevrijeme i jak pljusak zahvatio je i Pulu. Gromovi i munje parale su nebo, a pijavice su zabilježene na području Poreča, Rovinja te na umaškom području čak dvostruke. Pulski vatrogasci imali su pune ruke posla , a već tradicionalno automobili su zbog jake kiše "plivali" kod zgrade Croatie. 

- Na prometnicama se skupilo dosta padalina, i četiri ekipe vatrogasaca te djelatnici pulskog komunalnog poduzeća Herculanea izašli su raščistiti teren. Dizali smo šahtove da voda lakše oteče. Poplavili su i neki podrumi te poslovni prostori u centru Pule, a u tijeku je i jedna intervencija zbog poplave u Peroju - rekao je zapovjednik pulskih vatrogasaca Klaudio Karlović.

Pijavice 'opkolile' i Dubrovnik

Nekoliko pijavica u srijedu je opkolilo Dubrovnik i iznenadilo plovila u dubrovačkom akvatoriju koja su jedva izbjegla vrtlog na moru, javlja Dubrovački dnevnik

Na udaru i Imotska krajina, nekoliko cm tuče na cestama

Cijelu Imotsku krajinu u srijedu oko 11 sati zahvatilo je jako nevrijeme sa kišom. Najjače i, kako kažu stanovnici Prološca, nevrijeme kakvo se ne pamti pogodilo je u srijedu oko 12 sati prostore općine Proložac. Dovoljno je bilo da u samo tridesetak minuta olujni vjetar, kiša i krupa veličine oraha opustoši vinograde i voćnjake. 

Nekoliko centimetara tuče na cestama, bujice vode, uništeni automobili, srušene grane stabala samo je dio posljedica nevremena čije će posljedice stanovnici moći zbrajati tek kada se sve smiri i kada budu mogli do svojih voćnjaka i vinograda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei će sutra letjeti po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei će sutra letjeti po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije