Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Nakon napada na psa otkrili da je silovatelj kojeg traže od '93.

Policija je nakon napada na njihovog psa uzela njegov DNK uzorak i pronašla ga u bazi te identificirala kao silovatelja koji je 9. veljače 1993. silovao tada 36-godišnju Margaret Gordon

362134201
Foto: Profimedia
10 komentara

Muškarac koji je prije 25 godina silovao ženu u parku u gradu Telfordu napokon je dočekao kaznu nakon što je uhićen zbog prijetnje nožem i napada na policijskog psa te je pomoću uzorka DNK identificiran kao silovatelj u nerješenom slučaju iz 1993. godine. 

Mark Hemmings (58) uhićen je nakon pretrage njegovog stana zbog dojave da je prošlog ljeta prijetio nožem prilikom čega je napao policijskog psa Canta. Policija je nakon napada u stanu uzela njegov DNK uzorak i pronašla ga u bazi te identificirala kao silovatelja koji je 9. veljače 1993. napao i silovao tada 36-godišnju Margaret Gordon. Toga dana oko 6 sati ujutro ženu je zaskočio s leđa dok je išla na posao. Srušio ju je na tlo te ju silovao. Žena nije doživjela pravdu jer je preminula 2015. godine. Tužitelj James Keeley na suđenju je rekao kako se pokojna Margaret nije mogla nositi s traumom te je, strahujući napadača koji za njezinog života nije uhićen, doživjela dva živčana sloma, propila se, raspao joj se brak te je izgubila posao. 

Hemmings je prošlog petka proglašen krivim za silovanje te osuđen na 10 godina i šest mjeseci zatvora. Šansu za raniji izlazak na slobodu dobit će nakon što odsluži polovicu kazne, a do kraja života bit će upisan u registru seksualnih prijestupnika, piše Metro.  

Pas, kojeg je u napadu nožem ubo u prsa, potpuno se oporavio te je odlikovan medaljom za hrabrost. 

Možda vas zanima i ovo:
Message