Obavijesti

News

Komentari 63

Nakon otkrića 24sata: Poslije 19 mjeseci konačno su pronašli grobno mjesto za Milku Babović

Nakon otkrića 24sata: Poslije 19 mjeseci konačno su pronašli grobno mjesto za Milku Babović

Gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je smijenio i imenovao novo Povjerenstvo za dodjelu grobnog mjesta za ukop znamenite osobe. I to nakon naše objave da Milka Babović svoje još nema. Sada će ga dobiti...

VIDEO

Nakon objave 24sata, prema dostupnim nam informacijama, ikona sportskog novinarstva Milka Babović, u roku od jednoga dana dobila je svoje grobno mjesto točnije kolumbarijsku nišu. 

- Danas je gradonačelnik Tomislav Tomašević imenovao novo Povjerenstvo za dodjelu grobnog mjesta za ukop znamenite osobe na čijem je čelu ista predsjednica, samo su se izmijenili neki članovi. Novo Povjerenstvo je na elektronskoj sjednici predložilo gradonačelniku da Milki Babović dodjeli kolumbarijsku nišu i da nositelj iste bude njezin brat Mileta Babović koji živi u Njemačkoj. Sve se to odigralo nakon objave vašeg teksta i to danas između 10 i 15 sati - kaže nam naš dobro upućeni izvor.

Milku nisu pokopali ni nakon 19 mjeseci: 'Davnih je dana mogla imati dostojanstveno mjesto'
Milku nisu pokopali ni nakon 19 mjeseci: 'Davnih je dana mogla imati dostojanstveno mjesto'

Sada je sve spremno da gospođa Milka Babović napokon u miru vječno počiva. Kako doznajemo, čeka se samo potpis gradonačelnika što sigurno neće biti problem s obzirom na to da je Tomašević inzistirao da se ovo riješi. Cijela procedura će potrajati još nekoliko dana zbog klasičnog 'putovanja papira' od ureda do ureda od adrese do adrese.

Inače, prema zaključku o imenovanju Povjerenstva za dodjelu grobnog mjesta za ukop znamenite osobe, na mjestu predsjednice je Dianora Kobia Lulić koja je bila i do sada, a  članovi su Martina Jurišić, Emina Višnić, Tatjana Dalić, Lana Križaj, Romana Galić i Tatjana Operta. 

- HRT je od početka ove tužne priče u aktivnoj komunikaciji s HOO i Zborom hrvatskih sportskih novinara koji rade na pronalaženju rješenja već dugo vremena. HRT, kao matična kuća naše drage Milke, iskazala je odavno te iskazuje i danas svoju punu spremnost pomoći u okvirima svojih mogućnosti. Osobno dajem podršku kolegama u HOO i sportskim novinarima koji vode postupak a prema mojim informacijama rješenje se nazire uskoro. Nadam se da će tako konačno i biti – rekao nam je glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.

Milka je u poslu bila stroga, a privatno srdačna i društvena
Milka je u poslu bila stroga, a privatno srdačna i društvena

Iz naših novina vijest je saznala i urednica i novinarka HRT-a i odnedavno i predsjednica Europske federacije novinara Maja Sever.

-Jako sam potresena tom viješću. I sama sam u nekoliko navrata surađivala s Milkom, s kojom je moj kolega Aleksandar Stanković bio jako blizak, i mogu vam reći da je Milka obilježila sve naše živote. Ne samo nas starijih kolega, nego i mlađih generacija koje su s njom surađivale u “Plesu sa zvijezdama” - rekla je Sever.

Na naše upite iz Grada nisu nam do sada odgovorili.

- Pripremili su odgovore za vaše kolege s televizija pa neobično je da već vama koji ste prvi pitali nisu poslali – dodaje naš izvor.
Podsjetimo, ugledna hrvatska sportska novinarka Milka Babović, uz čiji glas su desetljećima odrastali mladi sportaši i ljubitelji sporta, skoro dvije godine čekala je u urni milost Grada Zagreba da je smjeste na vječni počinak. Prema našim saznanjima čekalo se rješenje Povjerenstva za dodjelu grobnog mjesta za ukop znamenite osobe.

Milka Babović bila je prva urednica sporta, prvakinja u atletici i borac za ženska prava
Milka Babović bila je prva urednica sporta, prvakinja u atletici i borac za ženska prava

Urna s njezinim posmrtnim ostacima stoji u kutu prostorije Posmrtne pripomoći u zagrebačkoj Gajevoj ulici. Morana Paliković Gruden, dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora i predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza, koja se, prema našim izvorima najviše zalagala da se pitanje grobnog mjesta Milke Babović riješi jučer nam je rekla: "Radimo na tome, rješenje postoji i uskoro će gospođa Milka imati zasluženo mjesto za počinak. Bila je pandemija, a onda i promjena vlasti pa se to nekako oduljilo.

 Zalagao se za Milkin ukop i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec koji je nakon naše objave između ostalog naveo kako je "grobno mjesto riješeno" te da će "papiri biti potpisano do kraja tjedna". I to je istina, riješili su ga danas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"