Obavijesti

News

Komentari 1

Otklonili kvarove na vrelovodu u Karlovcu. Šef toplane: 'Imamo i po 90 puknuća godišnje...'

Otklonili kvarove na vrelovodu u  Karlovcu. Šef toplane: 'Imamo i po 90 puknuća godišnje...'

Kada bude završena revitalizacija, najavljuje Klobučar, opskrba će biti stabilna i kvarovi će biti sasvim sporadični, a ne uobičajeni

VIDEO

U Karlovcu su kvarovi na vrelovodnu otklonjeni, te u utorak svi korisnici Gradske toplane imaju grijanje, izvijestili su u utorak iz te tvrtke.

Iz Gradske toplane poručili su da problema i nije bilo na ove godine obnovljenom dijelu vrelovoda, te da će se ostatak revitalizirati do 2023., sve u sklopu investicije od 134 milijuna kuna.

Nažalost, rekao je Hini direktor Hrvoje Klobučar, već nekoliko godina je uobičajeno da bude i po 90 puknuća godišnje, te je bila neophodna revitalizacija oko 74 posto ukupne vrelovodne mreže. Ovog je ljeta obnovljeno 36 posto od tog posla, a radovi će se nastaviti čim završi ova sezona grijanja.

Još uvijek niste dobili račune za grijanje? Iz HEP-a se oglasili i objasnili o čemu se zapravo radi
Još uvijek niste dobili račune za grijanje? Iz HEP-a se oglasili i objasnili  o čemu se zapravo radi

Kada bude završena revitalizacija, najavljuje Klobučar, opskrba će biti stabilna i kvarovi će biti sasvim sporadični, a ne uobičajeni. Osim toga, nove su vrelovodne cijevi puno bolje izolirane i njihovi spojevi kvalitetniji, robusniji, tako da će gubici topline biti znatno manji, dodao je.

“Po razlici isporučene i naplaćene količine toplinske energije znamo da nam je gubitak bio oko 15 posto, a on je sada smanjen na osam posto. Međutim, kada topla voda zbog puknuća ili trulih spojeva otječe u zemlju, to nije samo ekonomski gubitak, već se događa i pad pritiska vode u cijevima i grijanje je loše. To se događalo ovih dana u Mačekovoj i Hebrangovoj ulici i morali smo zaustaviti grjanje djelu korisnika i popraviti kvar”, pojasnio je Klobučar.

Traka za brtvljenje prozora smanjit će vam račun za grijanje
Traka za brtvljenje prozora smanjit će vam račun za grijanje

Također je pojasnio da do sada nisu imali u šahtovima prstenove da bi privremeno mogli, kod otklanjanja kvara, pustiti korisnicima toplu vodu iz drugog pravca. Nakon obnove vrelovoda to će biti moguće, pa će većina korisnika imati grijanje čak i u vrijeme otklanjanja mogućih daljnjih kvarova.

Revitalizacija obuhvaća zamjenu 31,4 kilometra vrelovoda, obnove toplinskih stanica, crpki i ugradnju središnjeg upravlkačkog sustava, a od ukupne investicije od skoro 134 milijuna kuna 103 milijuna kuna sufinacira EU iz ESI fondova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa