News

Komentari 2

Nakon što je Divjak upozorila da stranica ne radi, ponovo je oživjela 'Škola za život'

Nakon što je Divjak upozorila da stranica ne radi, ponovo je oživjela 'Škola za život'

Web-stranica na kojoj se nalaze sadržaji pripremljeni za provođenje dijela Cjelovite kurikularne reforme nije bila dostupna. Bivša ministrica postavila je pitanje je li Ministarstvo ugasilo stranicu, no oni su to demantirali

Mrežna stranica "Škole za život" napravljena je uz financiranje iz EU fondova (ESF) i sadrži brojne resurse od novih kurikuluma, webinara za edukacije, tisuće online videolekcija za sve predmete, primjere kako učiti online, materijale za edukaciju nastavnika, dokumente o vrednovanju ‘Škole za život’ itd. Zašto je MZO odlučio da treba ugasiti mrežnu stranicu? Nemar? Brisanje svega što bi upućivalo na to da se radilo, napisala je u nedjelju prije podne na svojoj Facebook stranici bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Stranica je navečer ponovno 'oživjela', te su dostupni svi materijali i ostali sadržaj. U međuvremenu, Blaženka Divjak nam je kazala kako je tvrtka koja održava mrežne stranice “Škole za život” dobivena prema pravilima ESF-a u skladu s pravilima javne nabave.

- Ne čini se vjerojatnim da je usluga plaćena, a stranica ugašena. Što se domene tiče, ona je kod CARNET-a rezervirana do 4. rujna 2021. Što se tiče rokova čuvanja svega o projektu CKR, to je pet godina od završnog plaćanja, pa i stranica treba biti aktivna  (iako se ne treba dograđivati) - istaknula je.

Isto su nam potvrdili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, a iz CARNET-a su nam javili kako stranicu održava tvrtka Avalon. Web-stranica dio je projekta "Škola za život" preko kojeg je tadašnja ministrica Divjak provodila I fazu projekta Cjelovite kurikularne reforme. Za I. fazu CKR-a osigurano je 155 milijuna kuna, a tijekom provedbe “Škole za život” više puta se postavljalo pitanje oko trošenja novca. Divjak tvrdi kako je ostavila čiste papire, no Fuchsov tim nije dosad objavio troškovnik niti planove za daljnju provedbu reforme.

Najčitaniji članci