Obavijesti

News

Komentari 47

Pogoršanje 'preko noći': U Istri pijavice, u Sloveniji pao snijeg

Pogoršanje 'preko noći': U Istri pijavice, u Sloveniji pao snijeg
7

Tijekom dana kiše će biti i u istočnoj Slavoniji i Dalmaciji, a lokalno bi moglo biti i kiše s tučom i grmljavinom. U Istri je pala obilna kiša, zabilježene su i pijavice

VIDEO

Nakon sunčanog ljetnog vikenda u noći na ponedjeljak cijelu zemlju su prekrili kišni oblaci. Prognoze su se obistinile pa je temperatura u samo nekoliko sati pala  i za desetak stupnjeva, a kiša u središnjoj Hrvatskoj i Zagrebu neprestano pada. Kiša će se tijekom dana proširiti i na Slavoniju i Dalmaciju, a lokalno bi moglo biti i tuče i grmljavine.

Razvedravanje sa zapada se očekuje kasno poslijepodne. 

Vjetar će tijekom kišnog ponedjeljka biti slab do umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeverozapadni, dok će na Jadranu umjereno i jako jugo okrenuti na sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i buru. 

Temperature će se popeti do najviše 22 stupnja Celzija, dok bi u istočnoj Slavoniji i Dalmaciji mogla dostići i 27 Celzijusa.

U Istri obilna kiša i pijavice na moru

Dolaskom hladne fronte koja je cijeloj zemlji donijela kišu s grmljavinom zabilježene su i pijavice kod Novigrada i Poreča.

Kako je izvijestio Istramet, do 10 sati najviše je kiše palo na mjernoj postaji Pula-Stancija Peličeti gdje je izmjereno 66 mm kiše, a na postaji Barbariga-Betiga palo je 48 mm kiše. 

Tuča u Opuzenu

Opuzen je u ponedjeljak oko 14 sati pogodila tuča veličine oraha praćena jakim vjetrom. 

- Trajala je 15 minuta. Šteta za sada još nije utvrđena - javlja čitatelj. 

Slovenija: Munje izazivale požare, na Triglavu metar snijega

Nevrijeme s kišom u noći na ponedjeljak zahvatilo je i susjednu Sloveniju. Kako piše 24ur, snažan vjetar je čupao stabla i krovove, a štetu su napravile i munje koje su na nekoliko mjesta izazvale požare

Podigla se i razina mora. Poplavilo je najniže dijelove obale u Piranu. Tijekom noći na Kredarici na Triglavu je napadalo 10 cm novog snijega. Snijeg na nadmorskoj visini od 2514 metara  nije neuobičajen, ali je neobično što ga sad ima oko metar. 

HAK: Držite razmak i upalite svjetla!

Iz HAK-a upozoravaju vozače da su ceste mokre i skliske u većini zemlje, osim u Slavoniji i dijelu Dalmacije. Mogući su odroni zemlje i kamenja, a vozače podsjećaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti te drže razmak između vozila.

Podsjećaju i na dodatan oprez zbog vode koja se zadržava na cesti te ističu kako je u uvjetima smanjenje vidljivosti potrebno upaliti dnevna ili kratka svjetla. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao