News

Komentari 63

Nalazi dobri: Mila uskoro treba na transplantaciju koštane srži

Nalazi dobri: Mila uskoro treba na transplantaciju koštane srži

U procesu je bilo puno neizvjesnosti te povremenih uspona i padova, od infekcija do svega ostalog. Sad slijedi pripremni ili međuciklus, kaže tata Marin

Liječnici u Philadelphiji Mili Rončević ponovo su radili punkciju i nalazi su, nasreću, dobri. Ako tako ostane i malena se izbori protiv opake leukemije, trebala bi ići na transplantaciju koštane srži početkom srpnja.

- U procesu je bilo puno neizvjesnosti te povremenih uspona i padova, od infekcija do svega ostalog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sad slijedi pripremni ili međuciklus, no još ne znamo točno ni kad ni s čim. Stalno je na kontrolama svega. Nakon transplantacije čeka je oporavak od oko šest mjeseci, i ako stvarno bude sve u redu, tad se vraćamo kući – rekao nam je u subotu Marin Rončević, otac Mile. Podsjetimo, Mila se u SAD-u liječi od akutne megakariocitne leukemije. Djevojčica je u Americi proslavila svoj drugi rođendan.

- Stvarno malo toga zasad znamo, a i liječnici ne znaju više, odnosno nisu nam rekli. Jednostavno, sad je dobro, molimo se da tako i ostane te da se uspješno transplantiramo i da nemamo prevelike posljedice. Ako Bog da i sve bude po planu, najgore je prošlo, ali je jako teško unaprijed išta reći. I sama transplantacija i reakcija na nju znaju biti jako teške – zaključio je otac Marin. Mala Mila ujedinila je cijelu Hrvatsku. Nakon apela za pomoć, uplate i donacije u humanitarnoj akciji za Milu višestruko su premašile očekivanja i iznos potreban za troškove liječenja.

Prikupljeno je više od 37 milijuna kuna. Mila Rončević od 3. travnja je u bolnici Children’s Hospital of Philadelphia koja slovi kao najbolja za liječenje leukemije kod djece. Okružena je mamom, tatom i liječničkim timom na čelu s dr. Aplencom. Od viška novca uplaćenog za liječenje malene Mile Rončević pomaže se drugoj teško bolesnoj djeci.

Najčitaniji članci