Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
214 komentara

Naljutio prolaznike: Po vrućini pse vozi u mini kavezu od lima

Prolaznici su zgroženo promatrali dvije pseće njuške koje su izvirivale iz užarenog boksa. Prijatelji vlasnika ne vide u tome problem. Temperatura je bila oko 40 °C

Čitatelj
Foto: Čitatelj
214 komentara

Ostavio ih je da se prže u tom limenom loncu, kaže čitateljica koja je u subotu oko 11 sati u Vodicama snimila dva psa u boksu parkiranog auta.

- Razumijem da nisu psi svima nešto poput članova obitelji, ali meni je ovo nalikovalo na mučenje, pogotovo što su ovakve vrućine. Taj lim se kuhao, a nisam jedina koja se sažalila nad njuškicama koje su provirivale - napominje čitateljica koja je fotografije objavila na Facebooku, nakon čega su se munjevitom brzinom proširile dalje. 
Automobil i dva kratkodlaka istarska goniča vlasništvo su 37-godišnjeg strastvenog lovca i uzgajivača. Njegova obitelj i prijatelji ogorčeni su prozivkama na društvenim mrežama. Sve je po propisima, tvrde.


- Psi su čitavo jutro, od rane zore, bili na svježem zraku, vozili se brodom i trčali u lovu. Kad su se vratili, čovjek je stao pred restoran da opere ruke, a psi su u kavezu na suncu čekali ravno pet minuta. Vjerujte, nije im naškodilo - uvjerava prijatelj vlasnika goniča tvrdeći da bi prozvani lovac radije naudio sebi nego svojim ljubimcima. 
- Što je trebao, povesti ih sa sobom u restoran gdje ljudi jedu? Lovački psi u lovu nailaze na bolesne životinje i strvine, pokupe svakakve zaraze i, kao mjeru opreza, treba ih čuvati u ovakvim boksevima, koliko god se takozvanim zaštitarima životinja činili neprimjerenima - upozorava prijatelj i dodaje: “Takva se vrsta pasa ne vodi u zahod, ne vodi se u restorane i ne stavlja ih se s djecom. Tko misli ili čini drugačije, zlostavljač je i pasa i ljudi”.

24sata
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message