Obavijesti

News

Komentari 7

Napad najavio na Instagramu? U 16 sekundi ubio dva učenika

Napad najavio na Instagramu? U 16 sekundi ubio dva učenika
4

Dvije žrtve - djevojka (16) i dječak (14) umrli su od zadobivenih ozljeda u bolnici. Tri učenika iz srednje škole Saugus u gradiću Santa Clarita su ranjena i hospitalizirana

VIDEO

Tinejdžer čiji je rođendan bio u četvrtak došao je do svoje srednje škole u Južnoj Kaliforniji, izvadio pištolj iz ruksaka i upucao petero učenika i sebe u 16 sekundi, javlja CNN.

Dvije žrtve - djevojka (16) i dječak (14) umrli su od zadobivenih ozljeda u bolnici. Tri učenika iz srednje škole Saugus u gradiću Santa Clarita su ranjena i hospitalizirana.

Na 16. rođendan ušao u školu i zapucao: Ubio je dvoje učenika
Na 16. rođendan ušao u školu i zapucao: Ubio je dvoje učenika

Policija je privela osumnjičenika koji je također nastradao tijekom pucnjave i sada se nalazi u bolničkom pritvoru, u kritičnom stanju. Identificirala ga je kao Azijata koji je taj dan slavio 16. rođendan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kasnije se doznalo da je tinejdžer iskoristio svoj posljednji metak iz pištolja na sebe. Ime osumnjičenog je Nathaniel Berhow, rekla su dva izvora iz vlasti za CNN.

LDN-L-SAUGUS-1115

Policija sad 'češlja' kroz ubojičine računa na društvenim mrežama kako bi potencijalno shvatili što je točno pošlo po krivu.

- Nastavit ćemo istragu kako bi shvatili gdje mu je bio okidač. Žalosno je to što i srednju školu Saugus moramo dodati na listu Columbine, Parkland, Sandy Hook, ali realnost je tu - moramo shvatiti kako se i zašto to nastavlja događati - izjavio je Alex Villanueva, šerif okruga Los Angeles.

Pucnjava se dogodila par minuta prije početka nastave, a zasad nema dokaza koji bi povezali ubojicu s onima koji su ranjeni.

Jedino što je policija otkrila je kako je na Instagram profilu osumnjičenog, ispod njegovog pseudonima pisalo: 'Saugus, dobru zabavu sutra u školi'.

Više od 2300 učenika pohađa školu koja se sastoji od nekoliko zgrada.

Smrt oca prošle godine bila je okidač?

LDN-L-SAUGUS-SHOOTING-1114-DC

Dugogodišnji prijatelj osumnjičenog Nathaniela opisao ga je kao tihog i introverta, no i on sam je rekao da je posljednji put razgovarao s njim prije šest godina.

Susjedi su tvrdili da je Berhowov otac prenio sinu strast prema oružju, no ostaje nejasno je li tinejdžer imao pristup oružju.

Vjeruje se kako je njegov otac bio strastven lovac, a umro je u prosincu 2017. godine od srčanog udara. Isto tako, navodno je baš sin pronašao oca kod kuće kad je umro.

Pretpostavlja se da je upravo očeva smrt u njemu potaknula nasilje. 

Berhowov otac je dosta pio i radio metke kod kuće, no bio je dobar čovjek, kazao je dugogodišnji obiteljski prijatelj.

Učenici postavili stolice na vraga: 'Tresla sam se, odmah sam zvala roditelje'

LDN-L-SAUGUS-1115

Svjedoci ovog stravičnog događaja ispričali su da je osumnjičeni u jednom trenutku iz ruksaka izvadio pištolj i pucao u pet učenika, a zatim u sebe. Policija je na mjestu događaja pronašla oružje, poluautomatski pištolj kalibra 45, i priopćila kako su u policijsku postaju pristigle majka i djevojka napadača. 

Jedna učenica rekla je za NBC da je radila domaću zadaću kada su pored nje svi počeli trčati.

- Bila sam jako, jako uplašena. Tresla sam se - rekla je.

Druga učenica, Azalea, rekla je da su se ona i njezine kolege iz razreda zaključali u učiniocu i postavili na vrata stolice.

- Bilo je zaista zastrašujuće, svi smo se preplašili i počeli zvati svoje roditelje - dodala je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag