Obavijesti

News

Komentari 41

Učenik (18) htio ubiti debatnog trenera, teško je ranio kolegicu

Učenik (18) htio ubiti debatnog trenera, teško je ranio kolegicu
11

Karl Halverson Pierson (18) oduzeo si je život nakon što je sačmaricom teško ranio učenicu (15). Nakon pucnjave u školi, policajci su našli još dva Molotovljeva koktela

VIDEO

Frustrirani učenik Karl Halverson Pierson (18) ušao je u petak nakon podneva u srednju školu Araphoe u predgrađu Denvera kako bi ubio debatnog trenera jer su ga navodno izbacili iz tima. U pohodu kroz školu sačmaricom je ranio jednu učenicu, a potom sebi oduzeo život. 

Kada je upao u zgradu, hodnicima je vikao i prozivao učiteljevo ime. Nakon nekog vremena našao je učitelja, zapucao na njega i promašio. Učenik Frank Woronoff (18) ispričao je kako je učitelj uspio pobjeći.

- Jedva je mogao govoriti. Sve što je kasnije ponavljao bile su iste riječi. Činilo se kao da ima napadaj panike - rekao je mladić za učitelja čije ime nije objavljeno, prenosi LA Times.

- Iako se ranije navodilo da ima više ranjenih, u pucnjavi je ranjena tek učenica (15) - rekao je Grayson Robinson, šerif okruga Araphoe. Dodaje da nemaju razloga vjerovati da je ona bila meta, ali i da nije poznato je li se sukobila s napadačem. Druga djevojka za koju se mislilo da je ranjena, bila je krvava jer je došla u kontakt s ranjenom učenicom koja je u kritičnom stanju u lokalnoj bolnici.

Odmah nakon alarma za pucnjavu cijela škola je evakuirana, a pucnjava je mnoge podsjetila na tragediju u obližnjoj školi Columbine iz 1999. godine, a dogodila se i godinu nakon masakra u školi Sandy Hook u Newtownu. 

Istražitelji su nakon ove pucnjave našli i dva Molotovljeva koktela, a navode da nije poznato čija je sačmarica bila i kada je kupljena. 

Piersonovi prijatelji opisali su ga kao inteligentnog, simpatičnog mladića koji je volio pričati o politici i zagovarao je prava na oružje, iako ga nitko nije vidio s oružjem ranije. Frank Woronoff kaže za njega da je bio često na školskim plesovima i na sportskim natjecanjima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke