Obavijesti

News

Komentari 62

Napadnuta psihijatrica liječila je branitelje s PTSP-om: Vodi udruge i izdala je brojne radove

Napadnuta psihijatrica liječila je branitelje s PTSP-om: Vodi udruge i izdala je brojne radove

Elviru Koić je pacijentica izbola u njenoj privatnoj ordinaciji u Virovitici. Pomoć joj se pruža u OB Virovitica dok je napadačica uhićena i nad njom se provodi istraga

VIDEO

Elvira Koić, koju je u subotu popodne u njezinoj ambulanti napala i izbola pacijentica, poznata je psihijatrica koja je velik dio karijere posvetila radu s hrvatskim braniteljima oboljelima od PTSP-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

SEPCKA IZBODENA PSIHIJATRICA ELVIRA KOIĆ 00:49

Kako se navodi u njezinom životopisu na stranicama Nakladne kuće Verbum 57-godišnja Elvira Koić rođena je u slavonskoj Orahovici, kraj koje je u Čačincima provela djetinjstvo. Studirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu. Nakon Domovinskog rata, radila je u obiteljskoj medicini, a potom specijalizirala psihijatriju na KBC Rebro u Zagrebu. Kao psihijatar opće prakse u Općoj bolnici u Virovitici postala je primarijus i subspecijalist socijalne psihijatrije i psihijatrije u zajednici. Aktivni je član različitih stručnih liječničkih društava i udruga civilnog društva, a voditelj je Hrvatske udruge za prevenciju suicida (HUPS). Voditeljica je odjela za socijalnu psihijatriju u neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot u Popovači, a vodi i svoju privatnu ordinaciju. U permanentnoj je edukaciji, piše stručne i znanstvene radove. Objavila je knjigu Pitali ste psihijatra.

Užas u Virovitici: Pacijentica u ambulanti izbola psihijatricu
Užas u Virovitici: Pacijentica u ambulanti izbola psihijatricu

Kolege ozlijeđene psihijatrice šokirani su ovim napadom.

- Strašno je to što se dogodilo kolegici Elviri. Ta žena naporno je radila cijeli svoj životni vijek i tolikim je ljudima pružila pomoć, praktički po cijeloj središnjoj Hrvatskoj. To je jedna tako vedra i optimistična žena, uvijek spremna na razgovor i pomoć, a iznad svega stručna i maksimalno posvećena svom poslu - rekao nam je jedan od Elvirinih kolega psihijatara. Dodao je kako nikada ne znaš što se može dogoditi i da psihijatri u svom poslu nisu sigurni.

- Mi moramo stalno biti u gardu da se to može dogoditi, ali ne možeš tako živjeti. Često zanemarimo da možemo biti napadnuti od naših pacijenata, a posebno u privatnim ordinacijama nemaju sustav zaštite. Kolegici želim što brži oporavak - rekao je Elvirin kolega.

Podsjetimo, Koić je pacijentica izbola u subotu u njenoj privatnoj ordinaciji u Virovitici. Pomoć joj se pruža u OB Virovitica dok je napadačica uhićena i nad njom se provodi istraga. 

- Pacijentica je izgubila puno krvi, budući da je napad, prema informacijama koje zasad posjedujemo, trajao oko pola sata. Iako ima višestruke ubodne rane po cijelom tijelu, nije životno ugrožena. Njeno stanje zasad je stabilno. Pomoć joj se pruža i nadalje – kratko je komentirala Frljević, prenosi portal ICV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa