Obavijesti

News

Komentari 221

Napio je pa silovao? Pritvorili mladića jer je iskoristio curu

ZAGREB: Nedjelo se, navodno, dogodilo krajem srpnja na području Zagreba, ali ga je 15-godišnjakinja prijavila tek nedavno. Kako je rekla, to napravila jer joj je osumnjičeni prijetio...

VIDEO

Zbog sumnje da je s djevojkom (15) imao spolni odnošaj bez pristanka, mladić (18) završio je u zagrebačkom zatvoru Remetinec. Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu poslao ga je iza rešetaka na mjesec dana kako u nastavku istrage ne bi mogao utjecati na svjedoke.

Nedjelo se, navodno, dogodilo krajem srpnja na području Zagreba, ali ga je 15-godišnjakinja iz još neutvrđenih razloga prijavila tek nedavno. Moguće je da je to napravila jer joj je osumnjičeni, tvrdi, prijetio da će se loše provesti ako ga odluči prijaviti policiji.

Nakon što je policija provela kriminalističko istraživanje, očito je utvrdila kako postoji dovoljno indicija da je govorila istinu te ga je nadležnom državnom odvjetništvu kazneno prijavila za spolni odnošaj bez pristanka i kazneno djelo sprečavanja dokazivanja. Tužiteljstvo je potom od suca istrage zatražilo da ga pritvori, što je on prošli tjedan i napravio.

Kazneno djelo za koje ga sumnjiče navodno je počinio na jednom školskom igralištu na području Zagreba gdje su oboje pili alkohol. Kad se djevojka napila, polusvjesna je legla na klupu kako bi došla k sebi, a mladić ju je potom seksualno iskoristio. Neslužbeno doznajemo kako je žrtva dok je bila dijete bila silovana te joj se nakon posljednjeg napada i trauma koje je pretrpjela zdravlje pogoršalo.

Osumnjičeni je, također neslužbeno doznajemo, prije nekoliko mjeseci već bio osumnjičen za identično kazneno djelo, no u prijašnjem je slučaju navodna žrtva povukla optužbe protiv njega. Podsjećamo, spolni odnošaj bez pristanka je kazneno djelo koje je u Kazneni zakon uvedeno početkom 2013. godine.

Taj članak kaznenog zakona glasi: “Tko s drugom osobom bez njezina pristanka izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju ili navede drugu osobu da bez svog pristanka s trećom osobom izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju ili da bez svog pristanka nad samom sobom izvrši sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina”. Osnovna razlika između silovanja i ovog kaznenog djela je u tome što kod spolnog odnošaja bez pristanka nema primjene sile ni prijetnje da će se izravno napasti na život ili tijelo oštećene osobe. Kod silovanja ima i zato su kazne puno strože. Kreću se od jedne do deset godina zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 221
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...