Obavijesti

News

Komentari 104

Napokon slobodan: 34 godine trunuo u zatvoru zbog laži

Napokon slobodan: 34 godine trunuo u zatvoru zbog laži
1

Unatoč tome što su mu oduzeli 'pola života', Kash Delano Register je izjavio ispred novinara da nije ljut na sustav koji ga je prokazao kao ubojicu bez pravih dokaza...

VIDEO

Kash Delano Register (53) napustio je u petak, nakon 34 godine patnje iza rešetaka, okružni zatvor Twin Towers u Los Angelesu zahvaljujući sutkinji Katherine Mader koja je u ime Vrhovnoga suda napokon uvažila brojne prigovore njegovih odvjetnika.

Register je u travnju 1979. godine optužen da je ubio Jacka Sassona (78), te mu je određena zatvorska kazna u trajanju od 27 godina do doživotnog robijanja premda je suđenje bilo prepuno 'rupa'. 

Primjerice, Mader je utvrdila da je Register osuđen zahvaljujući lažnom svjedočenju, a u obzir je uzela i činjenicu da na suđenju nisu predočeni ključni dokazi.

Register je iza rešetaka završio uglavnom zahvaljujući izjavama očevidaca, iako ni jedan od nađenih otisaka prstiju na mjestu zločina nije odgovarao njegovima.

Također, premda je njegova tadašnja djevojka tvrdila da je bio uz nju u vrijeme zločina, porota je više vjerovala Brendi Anderson koja ga je u sudnici lažno identificirala kao ubojicu.

I policija je znala da svjedok laže

Da Anderson nije govorila istinu znale su njezine sestre, no iako su tada policajcima pokušale reći da optužuje nevinog čovjeka, policijski djelatnik im je poručio da šute i da se ne miješaju pod prijetnjom da će završiti u zatvoru zbog krađe. Naime jedna od njih je ukrala neku kozmetiku. 

- Da budem iskren, osjećam se u ovome trenutku nekako tupo. Predivan je osjećaj biti ponovo slobodan, ali još mi nije sve sjelo na svoje mjesto. 

'Nisam ljut, svi rade greške'

- Da li sam ljut? Nisam. Svi rade greške, a ovaj je sustav najbolje što imamo - izjavio je Register po izlasku iz zatvora novinarima, koji su ga dočekali uz obitelj i odvjetnike, ali i zatvorskog kolegu Keitha Chandlera koji mu je silno pomogao.

Naime, upravo je Chandler bio taj koji je po izlazu na slobodu organizirao peticiju koja je suca uvjerila da Registeru treba dodijeliti odvjetnika.

Register je sve ove godine i tvrdio da je nedužan, a tužitelji još uvijek nisu odlučili hoće li se žaliti na odluku sutkinje Mader.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.