Obavijesti

News

Komentari 8

Napravila lažni profil, zbližili se pa izvukla od njega 75.000 kn

Napravila lažni profil, zbližili se pa izvukla  od njega 75.000 kn
1

Žena (36) na društvenoj platformi napravila je lažan profil. Stupila je u kontakt s muškarcem i u roku pola godine, uz pomoć pomoćnika (43) izvukla od njega 75 tisuća kuna

VIDEO

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 36-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili prijevaru.

Naime, stoji na stranicama zagrebačke policije, sumnja se da je dvojac, krajem prosinca 2018. godine na jednoj od društvenih platformi kreirao lažni profil s ciljem zatajivanja svog pravog identiteta.

- Nakon kreiranja lažnog profila 36-godišnjakinja je, koristeći se tim profilom, stupila u kontakt s oštećenim s ciljem zadobivanja njegovog povjerenja kako bi ga dovela u zabludu i kako bi ga zajedno s 43-godišnjakom materijalno iskoristila - stoji u policijskom izvješću.

Primamljiva ponuda vjerojatno nije prava: Ne vjerujte svemu...
Primamljiva ponuda vjerojatno nije prava: Ne vjerujte svemu...

Tijekom daljnjeg kontakta stvorila je privid emocionalne povezanosti i bliskosti. Muškarac joj je povjeravao i kad mu je rekla da je bolesna i da joj je potreban skupi lijek. On joj je tada posredstvom 43-godišnjaka, kojeg je ona navela kao poznanika putem kojeg može pribaviti lijek, davao novac kako bi se taj lijek kupio i poslao njoj budući da je navela da boravi u inozemstvu.

Na taj su način iskoristili njegovu dobronamjernost i privrženost te mu od kolovoza 2019. godine do siječnja 2020. godine uzrokovali materijalnu štetu u iznosu od 75.000 kuna.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.