News

Komentari 8

Napravila lažni profil, zbližili se pa izvukla od njega 75.000 kn

Napravila lažni profil, zbližili se pa izvukla  od njega 75.000 kn

Žena (36) na društvenoj platformi napravila je lažan profil. Stupila je u kontakt s muškarcem i u roku pola godine, uz pomoć pomoćnika (43) izvukla od njega 75 tisuća kuna

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 36-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili prijevaru.

Naime, stoji na stranicama zagrebačke policije, sumnja se da je dvojac, krajem prosinca 2018. godine na jednoj od društvenih platformi kreirao lažni profil s ciljem zatajivanja svog pravog identiteta.

- Nakon kreiranja lažnog profila 36-godišnjakinja je, koristeći se tim profilom, stupila u kontakt s oštećenim s ciljem zadobivanja njegovog povjerenja kako bi ga dovela u zabludu i kako bi ga zajedno s 43-godišnjakom materijalno iskoristila - stoji u policijskom izvješću.

Tijekom daljnjeg kontakta stvorila je privid emocionalne povezanosti i bliskosti. Muškarac joj je povjeravao i kad mu je rekla da je bolesna i da joj je potreban skupi lijek. On joj je tada posredstvom 43-godišnjaka, kojeg je ona navela kao poznanika putem kojeg može pribaviti lijek, davao novac kako bi se taj lijek kupio i poslao njoj budući da je navela da boravi u inozemstvu.

Na taj su način iskoristili njegovu dobronamjernost i privrženost te mu od kolovoza 2019. godine do siječnja 2020. godine uzrokovali materijalnu štetu u iznosu od 75.000 kuna.
 

Najčitaniji članci