Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Naš pomorac stigao kući: Dvije godine proveo zatočen u Libiji

Ivan Furčić (44) bio je prvi časnik palube na malteškom brodu 'Sovereign M'. Brod su zaustavili pripadnici jedne od libijskih milicija. Svih šest članova posade Libijci su zatvorili i optužili za krijumčarenje nafte

Foto: Facebook
19 komentara

Nakon dugotrajnih nastojanja hrvatski pomorac Ivan Furčić u utorak ujutro se iz Libije vratio u Hrvatsku. 

'spasite mi brata' Užas hrvatskih pomoraca: Ivan je već 2 godine zatočen u Libiji
 
- Povratak gospodina Furčića rezultat je kontinuiranih napora hrvatske službe vanjskih poslova i niza poduzetih diplomatskih i konzularnih aktivnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova i nadležnih hrvatskih institucija te intenzivne suradnje s mjerodavnim libijskim tijelima. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je od trenutka uhićenja, a uzimajući u obzir svu kompleksnost situacije u Libiji, nastojalo olakšati boravak u pritvoru našeg državljanina Furčića, njegov pravni položaj pred nadležnim Sudom u Libiji, kao i rješavanja predmeta. Zahvaljujemo svima uključenima na ustrajnosti i posvećenosti u rješavanju povratka gospodina Furčića u Republiku Hrvatsku - objavilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Podsjetimo, Splitski pomorac Ivan Furčić (44) bio je prvi časnik palube na malteškom brodu “Sovereign M”. Brod su prije više od dvije godine ispred libijske obale zaustavili pripadnici jedne od libijskih milicija. Svih šest članova posade Libijci su zatvorili i optužili za krijumčarenje nafte. Sudski je predmet prebačen u Tripoli, glavni libijski grad. Ivanova obitelj ga je na sve moguće načine pokušava izvući iz zatvora. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message