Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

NASA će emitirati pjesmu Beatlesa u svemiru

NASA će originalnu verziju pjesme, dugu četiri minute, emitirati u digitalnom zapisu u ponedjeljak rano poslije podne preko antene u Madridu

24sata
Foto: 24sata
1 komentara

Beatlesi će od ponedjeljka postati univerzalno popularni u doslovnom smislu riječi, nakon što NASA emitira njihovu pjesmu "Across the Universe" prema drugom kraju sazviježđa, do zvijezde Sjevernjače. Prvo NASA-ino emitiranje neke pjesme u daleki svemir potaknula je nostalgija, a ima svečarski karakter jer obilježava 40 godina od nastanka te pjesme, 45 godina Mreže za daleki svemir NASA-e, koja je zadužena za komunikaciju s najudaljenijim tijelima i 50 godina same NASA-e.
- Prenesite moju ljubav svim izvanzemaljcima riječima: Želim vam sve najbolje - poručio je Paul McCarttney, koji je "Across the Universe" napisao zajedno s Johnom Lennonom. Iako će pjesma putovati brzinom svjetlosti, trebat će joj čak 431 godina da stigne do konačnog odredišta, jer je Sjevernjača od zemlje udaljena 4 kvadrilijuna kilometara. NASA će originalnu verziju pjesme, dugu nepune četiri minute, emitirati u digitalnom zapisu u ponedjeljak rano poslije podne preko svoje goleme antene u Madridu, ali će svatko tko će je željeti čuti na Sjevernjači, jednom kad do nje stigne, morati imati antenu i prijamnik kako bi je ponovno konvertirao u glazbu, isto onako kao što čine ljudi da bi gledali satelitsku televiziju. Da bi se cijeli projekt ostvario, trebalo je dobiti privole McCartneya, Yoko Ono i dviju tvrtki koje raspolažu pravima na glazbu Beatlesa. Jedna od njih - Apple - vrlo je rado odobrila tu zamisao, jer je "uvijek zanimaju nova tržišta".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message