Obavijesti

News

Komentari 281

'Naša se uloga promijenila, još nisam pričala s Plenkovićem'

'Naša se uloga promijenila, još nisam pričala s Plenkovićem'
1

Mi smo samostalni zastupnci i imat ćemo klub zastupnika. I uvjeti koje možemo postaviti u potpunosti se mijenjaju, kaže zastupnica i dodaje kako je u procesu registracije nove stranke

VIDEO

Nezavisna saborska zastupnica Bruna Esih, koja je ponosna na više od 36.000 glasova u prvom krugu lokalnih izbora, za N1 televiziju je govorila o nadolazećem drugom krugu lokalnih izbora, ali i evenetualnoj podršci vladajućoj većini na nacionalnoj razini.

Esih kaže da birače neće pozvati da glasaju niti za Mrak Taritaš, niti za Badnića već će to prepustiti njihovoj savjesti.

- Ja zasigurno neću pozivati birače da daju bilo kome do njih glasove. Ja se ne bih ni kandidirala da sam vidjela u politici gospodina Bandića dovoljno pozitivnog da to ne činim. Ne podcjenjujem pamet svojih birača. Pustit ću svojim biračima da naprave ono što misle. Broj glasova je dojmljiv i drago mi je da sam potvrdila rezultate koje sam imala u parlamentarnim izborima na listi HDZ-a. I da kao nezavisna mogu učiniti puno više - kazala je Esih.

Objasnila je i zašto je pohvalila Anku Mrak Taritaš kad se izjasnila da ne bi mijenjala naziv Trga maršala Tita.

- Ne predstavljaju puno za mene ljudi koji se ne mogu oko nekih stvari čvrsto odrediti. Bandić kao i Švaljek spominju referendum, a to je prebacivanje odgovornosti na birače. Oni su mogli znati za koga će glasati da su se oni o tome odredili. Ne možeš biti sve u životu, ako to pokušavaš si nitko i ništa. U tom smislu sam pohvalila Mrak-Taritaš iako se s tim ne slažem. Njezini su birači načisto s tim - rekla je Esih.

S uvjetima za suradnju u gradskoj skupštini još ne želi izlaziti.

- Ne izlazimo još s tim. Jer ne znamo kako će završiti drugi krug. Bespredmetno je o tome raspravljati. Ne znamo odnos snaga kad se sklapaju sve te moguće i nemoguće koalicije - kazala je Esih.

S premijerom Plenkovićem kaže kako još nije razgovarala.

-  Iako je on više puta najavljivao razgovore do toga nikad nije došlo. Tek ćemo vidjeti hoće li ih biti. Sada uvelike se naša uloga promijenila. Mi smo samostalni zastupnci i imat ćemo klub zastupnika. I uvjeti koje možemo postaviti u potpunosti se mijenjaju - kazala je. 

Samostalnu stranku smo najavili. U proceduri smo registracije - dodala je Esih.

O podršci za Plenkovićeve ministre ne želi špekulirati niti iznositi uvjete.

- Čekat ćemo da nas premijer pozove na razgovor. Imala sam prilike čuti da to neće biti idući tjedan - rekla je Esih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 281
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...