Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Našao je Titanic: U potrazi je za avionom Amelie Earhart

POTRAGA Slavni oceanograf Robert Ballard traži zrakoplov u kojem je nestala američka pionirka avijacije, prva žena koja je preletjela Atlantik

Foto: Wikipedia
2 komentara

Avion će vjerojatno biti u komadima, što će nam zapravo dobro doći. Ako možete pronaći jedan komad, možete ih pronaći sve, rekao je Robert Ballard.

Poznati oceanograf, koji je 1984. pronašao Titanic, a onda i brod Bismarck, trenutačno se sa svojim timom nalazi u Nikumaroru, nenaseljenom otočju u Tihom oceanu. Usred je potrage za odavno izgubljenom olupinom aviona Amelije Earhart.

Earhart je prva pilotkinja koja je samostalnim letom prešla Atlantik. Nestala je u lipnju 1937. godine. Ballard vjeruje da je sletjela na greben na Nikumaroru i potom skliznula u ocean.

Wikimedia RIJEŠIO MISTERIJ? 'Siguran sam 99 posto da kosti pripadaju Ameliji Earhart...'

Kontroverzni nalaz pregledali mnogi stručnjaci 

Stara fotografija grebena na malom otoku Nikumaroro bila je poticaj za kretanje u potragu. Snimio ju je britanski časnik nekoliko mjeseci nakon što je Earhart nestala, a uključuje malu zamagljenost na lijevoj strani koja bi mogla odgovarati opremi za slijetanje Amelijina aviona Lockheed Electre.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message