Obavijesti

News

Komentari 11

Kupovali kamione preko neta: Uplatili novac i ostali bez njega

Građani su preko internet oglasa kupili kamionska vozila. Krenuli su po njih u Belgiju i Nizozemsku gdje su dogovorili sastanak s ljudima koji su im prodali vozila. No, kada su stigli, nije bilo ni vozila, niti prodavača...

VIDEO

U posljednjih mjesec dana na području Policijske uprave međimurske zabilježen je određeni broj prijava građana o internetskim prijevarama.

Naime, građani su preko oglasa na internet stranicama stupili u kontakt sa njima nepoznatim ljudima te s njima komunicirali putem elektroničke pošte nakon čega su putem Internet bankarstva uplatili određene iznose za kupnju željenih proizvoda.

U konkretnim slučajevima radilo se o kupnji kamionskih vozila.

Slavonac preko interneta platio 35.000 € za bager: Nije došao
Slavonac preko interneta platio 35.000 € za bager: Nije došao

Nakon uplate i dolaskom na dogovorene lokacije na području Nizozemske odnosno Belgije nisu pronašli ni ljude niti vozila koja su 'kupili'. Daljnji pokušaji kontakta s prodavateljem su onemogućeni, a oglasi obrisani.

Stoga se građanima preporučuje da olako ne prihvaćaju takve neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bi lo da fizički na adekvatni način prvo provjere oglašivača i sadržaj oglasa, neposrednim uvidom na lokaciji i neposrednim kontaktom s prodavateljem te provjerom tvrtke odnosno fizičke osobe prodavatelja, osobno ili osobom od povjerenja u inozemstvu. Tek nakon tih ostvarenih preduvjeta, eventualno sklapati poslove, a radi izbjegavanja nepotrebnih financijskih gubitaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.