News

Komentari 9

Našli 10 tijela, strahuju da se najmanje 130 migranata utopilo u prevrtanju čamca kod Libije

Našli 10 tijela, strahuju da se najmanje 130 migranata utopilo u prevrtanju čamca kod Libije

Pronađeno je deset tijela koja plutaju u blizini prevrnutog gumenog čamca za kojeg se pretpostavlja da je prevozio čak 130 migranata, a traga se i za drvenim čamcem sa oko 40 ljudi

U potrazi za brodovima prepunim migranata u Sredozemnom moru pronađeno je deset tijela koja su plutala u blizini prevrnutog gumenog čamca za koji se vjerovalo da je prevozio 130 ljudi, priopćila je francuska humanitarna organizacija SOS Mediterranee. 

Traga se i za drvenim čamcem u kojem je bilo oko 40 migranata, rekao je glasnogovornik SOS Mediterraneea u petak. 

Tri trgovačka broda pomogla su spasilačkom brodu Ocean Viking u potrazi za brodovima u međunarodnim vodama, sjeveroistočno od libijskog Tripolija.

SOS Mediterranee naveo je da je trgovački brod MY ROSE pronašao tri tijela u vodi, a avion Frontexa je ubrzo nakon toga uočio gumeni čamac.

Kad je Ocean Viking stigao na mjesto događaja pronašao je deset tijela. 

Agencije UN-a pozivaju da se ponovno pokrenu operacije traganja i spašavanja na Mediteranu pod vodstvom država i da se zaustavi povratak migranata u "nesigurne luke".

Međunarodna organizacija za migracije UN-a (IOM) objavila je u izvješću krajem ožujka da je prošle godine na moru stradalo više od 2200 ljudi.

Najčitaniji članci