Sudac pozvao Mamića natrag, on odbio: 'Sa mnom je teško' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 203

Sudac pozvao Mamića natrag, on odbio: 'Sa mnom je teško'

Sudac pozvao Mamića natrag, on odbio: 'Sa mnom je teško'
10

Na nastavku suđenja u Osijeku Zdravko Mamić je burno reagirao na ispitivanje bivše računovotkinje Dinama Vesne Juraić i izjurio iz sudnice. Nakon nje je trebao biti ispitan Nikky Vuksan, no on nije došao

VIDEO

Zdravko Mamić je u ponedjeljak, nešto prije 10 sati, na zakazani nastavak suđenja došao na Županijski sud u Osijeku vidno raspoložen, pozdravio se sa nazočnim novinarima i ušao je u zgradu suda. Nešto prije njega u zgradu je ušao njegov novi odvjetnički dvojac, Ivan Stanić i Nikola Mandić, odvjetnici iz Zagreba, koji su naslijedili Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića kojima je Mamić na posljednjoj raspravi otkazao punomoć.

Predsjednik sudskog vijeća sudac Darko Krušlin odmah je na početku konstatirao da se sudskom pozivu za raspravu nije odazvao Zoran Mamić, te je pozvao prvu svjedokinju Vesnu Juraić, djelatnicu računovodstva NK Dinamo, punicu nogometaša Luke Modrića.

- Ja sam punica Luke Modrića. Poznata mi je Mamić Sport Agency. Vlasnik je bio Zdravko Mamić. Ja sam bila zaposlenica Nogometnog kluba Dinamo, ali sam jedno kratko vrijeme vodila knjigovodstvo za tu agenciju. Knjižila sam virmane, fakture telefona, benzina, plaće zaposlenika. Nisam znala da agencija sklapa ugovore s nekim igračima - rekla je svjedokinja. 

Skoro sat vremena Tonči Petković iz  USKOK-a ispitivao Juraić, pokušavajući povezati iskaze koje je Vesna Juraić u istražnom postupku dala USKOKU-u. Zanimalo ga je sve što ona zna u svezi ugovora između Dinama i engleskog Tottenhama, te o aneksu ugovora kojim je Luki Modriću pripala polovina novčanog iznosa od ugovorenog transfera.

Sve je naizgled teklo mirno, mada se na osnovu nekoliko upadica od strane Mamićevih odvjetnika i samog Mamića, na što je reagirao sudac Krušlin, moglo naslutiti da to neće tako završiti.

I nije se dugo čekalo, nakon upita USKOK-a da čije osim ugovora i aneksa ugovora vidjela još neki dokument na što jer ona odgovorila s izričito ''Ne'', prilikom unosa u zapisnik na sučevu konstataciju da je rekla ''Ne sjećam se…'' poput lava riknuo je Mamić.

Skočio je sa svog mjesta i bez da je dobio riječ obratio se sudcu. - Rekla je isključivo "ne", a ne "ne sjećam se" - viknuo je Mamić, a sudac ga je opomenuo.  

Istjerajte me van i onda ispitujte svjedoka! - tim je riječima Zdravko Mamić preduhitrio predsjednika Vijeća i izašao je iz sudnice prije nego ga je ovaj odstranio. 
 
- Dok je Luka Modrić igrao za Dinamo, ja sam radila dio knjigovodstvenog posla za njega, u smislu poreza na dohodak po odbitku, to znači da se ne vode poslovne knjige i da je to konačni obračun jer nema završnog računa - rekla je svjedokinja u nastavku saslušavanja i dodala - 'Kad je ušao u sustav PDV-a, on je plaćao PDV, a taj se porez plaća po načelu isplate'.

Ako je dobio isplatu, platio bi taj porez. Ako klub igraču nije platio, onda on nije morao platiti niti bilo kakav porez. I to sve do trenutka dok je bio rezident Republike Hrvatske - objasnila je Modrićeva punica.  

Mada se željelo i dalje opservirati na tu temu sudac Krušlin je ipak konstatirao da je u svemu najbitnije da je porez plaćen. Svjedoci su i nogometni menadžer Nikky Arthur Vuksan, ali on nije došao pa je njegov iskaz iz istrage pročitan na raspravi, na zahtjev obrane, a uz suglasnost tužitelja, pročitan je i raniji iskaz Petra Nikolića. Prema Vuksanovu iskazu on nije dogovarao transfer Dejana Lovrena u Lyon, nego je to dogovarano između dva kluba. 

- Kada je došlo do istrage, pitao sam Dejana Lovrena je li posudio novac Zoranu Mamiću, rekao je da jest. Za iznos nisam pitao jer me to nije zanimalo - kaže  u svojoj izjavi. Sudac je nakon čitanja iskaza pozvao Mamića da uđe u dvoranu, što je on odbio, pa je donio odluku da se rasprava prekine i nastavi u utorak saslušavanjem drugih svjedoka. 

Kao i obično nakon izlaska iz zgrade Županijskog suda Zdravko Mamić je bio na raspolaganju novinarima.

- Čim svjedok ne kaže ono što je Tužiteljstvo zamislilo, odmah dolazi do pritiska i manipulacije. Kad iskaz daje svjedok USKOKU, USKOK ga interpretira i napravi zapisnik. To je interpretacija iskaza svjedoka. Svjedok govori ono što hoće govoriti i ono što zna. Ja sam svaki put intervenirao kada je pitanje bilo sugestivno, i onda kada se neke stvari ne unose u zapisnik. Vidjeli smo da ljudima nije poznato ono o čemu se radi. Sa mnom je vrlo teško, zato što sam kirurški precizan, to su mi rekla i moja djeca. Mogu oni kažnjavati, mogu izbacivati. Dok sam živ, tražit ću svoja prava. Skandal je kad Luka Modrić ne govori ono što odgovara Tužiteljstvu, kad Lovren to radi, gospođa Juraić...to je sve interpretacija, kazao je Zdravko Mamić nakon što je napustio današnje suđenje u Osijeku, dodavši kako će po njemu presuda će biti oslobađajuća.

- Mene ovo sve podsjeća na Kafkin Proces - zaključio je na kraju.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 203

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen
STRAVA KOD DUGOG SELA

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen

Osumnjičeni 70-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, objavila je Policijska uprava zagrebačka.