News

Komentari 14

Nastavlja se suđenje Zavadlavu

Nastavlja se suđenje Zavadlavu

Ipak, kako doznajemo na splitskom sudu, rasprava ne bi trebala trajati dulje od sat vremena jer se neće odvijati ništa 'spektakularno'. Za to se ipak čeka povratak tužitelja Štrbca koji je u predmetu od samog početka

Suđenje Filipu Zavadlavu (25) ipak će se nastaviti u petak. Ročište je zakazano za 9.30 sati u velikoj sudnici Županijskog suda. Naime, prije nekoliko dana je tužitelj u ovom postupku Žarko Štrbac dobio pozitivan nalaz na koronu nakon testiranja pa je ročište dovedeno u pitanje – niti dva tjedna ranije identičan slučaj je imao branitelj Branko Šerić, dakle 'infekta' s koronom, a kako nije imao nikoga iz ured na raspolaganju za zamjenu, suđenje je odgođeno dok se odvjetnik nije oporavio. No, Županijsko državno odvjetništvo nije 'obični' odvjetnički ured pa je samo za ovu priliku ulogu tužiteljice preuzela Marina Matušan.

POGLEDAJTE VIDEO: Zavadlavu sude za trostruko ubojstvo

Ipak, kako doznajemo na splitskom sudu, rasprava ne bi trebala trajati dulje od sat vremena. Po povratku tužitelja Štrbca koji je u predmetu od samog početka se planira pregledati dokumentacija i drugi nesporni dokazni materijal, između ostalog snimke nadzornih video-kamera koje su pratile Zavadlava kroz Radmilovićevu, Kamenitu te na Šperunu...

Zavadlav se tereti za trostruko teško ubojstvo, da je početkom ove godine u Velom Varošu u 'pola bijela dana' rafalima iz Kalašnjikova likvidirao Juricu Torlaka, Marina Bobana te Marina Ožića Paića, 'u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno', kako stoji u optužnici.

Suđenje je, dobrim dijelom zahvaljujući korektnom ponašanju odvjetnika Šerića, brzo napredovalo te se zapravo došlo gotovo do samog kraja – preostaje još eventualno ispitivanje jednog svjedoka te potom uzimanje obrane optuženog, a nakon završnih riječi tužiteljstva i obrane slijedi proglašenje presude u jednom od najšokantnijih zločina koji su se dogodili na ovom području.

Najčitaniji članci