Obavijesti

News

Komentari 0

Nastavljeno je suđenje bivšem dubrovačkom gradonačelniku

Nastavljeno je suđenje bivšem dubrovačkom gradonačelniku

Suđenje bivšem dubrovačkom gradonačelniku Andri Vlahušiću i poduzetniku te vlasniku nekadašnjeg kluba na tvrđavi Revelin Lukši Frankoviću u petak je nastavljeno na splitskom Županijskom sudu

VIDEO

Na sudu se pojavila samo jedna svjedokinja Anita Burić koja je prije šest godina podnijela ostavku na mjesto pročelnice Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu grada Dubrovnika, a sada je u Upravnom odboru za proračun i financije. 

Na pitanja tužiteljstva i obrane precizno je govorila na koji način se utvrđivala komunalna naknada i spomenička renta u vrijeme dok je bila pročelnica, no na konkretno pitanje je odgovorila da joj nisu bili poznati detalji za tvrđavu Revelin.

"Koliko znam prvi put je komunalna naknada i spomenička renta za Revelin naplaćena 2011. godine. Ne znam koliki se dio tvrđave tada koristio, ali znam da je naš ured radio sukladno ugovorima. Prije nego je Vlahušić postao gradonačelnik grad je tvrđavu povremeno znao iznajmljivati za posebne događaje kao što su vjenčanja i slično, to se nastavilo i nakon što je postao gradonačelnik. Mislim da se sa iznajmljivanjem nastavilo i nakon Vlahušićeva mandata", kazala je svjedokinja.

Kazala je da se nikada nije dogodilo da tadašnji gradonačelnik Vlahušić nije prihvatio njeno izvješće, da nikada od njega nije dobila nikakav nalog, kao i da joj se nije miješao u posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vlahušiću status branitelja zbog 15 dana rada u Sanitetu
Vlahušiću status branitelja zbog 15 dana rada u Sanitetu

Odgovarajući na pitanja rekla je da je Revelin od 2011. grad koristio među ostalim i za božićne domjenke, a jednom je bila organizirana i večera za 30 djelatnika jedne međunarodne organizacije. Po njenim riječima komunalni referenti su bili ti koji su imali zadatak na terenu utvrđivati je li pojedini objekt u funkciji nakon čega bi se određivao iznos komunalne naknade i spomeničke rente.

Vlahušića i Frankovića Uskokova optužnica tereti za zlouporabe položaja i ovlasti, poticanje na ta nedjela, utaju poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Po optužnici Vlahušić je pogodovao Frankoviću, koji je zakupio tvrđavu Revelin u kojoj je potom otvorio noćni klub. Uskok Vlahušića tereti i da je u tom poslu napravio materijalnu štetu za gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.

Optužnica protiv Vlahušića i Frankovića je podignuta još 2015. a potvrđena je dvije godine kasnije. Suđenje je nakon niza odgoda pripremnih ročišta počelo početkom srpnja ove godine, a Vlahušić i Franković su kazali da se ne osjećaju krivima. Mjesec dana kasnije održana je i druga rasprava na kojoj su saslušani prvi svjedoci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1