Obavijesti

News

Komentari 0

NATO prekinuo vojnu suradnju s Rusijom: Ne vjeruju Putinu

NATO prekinuo vojnu suradnju s Rusijom: Ne vjeruju Putinu
6

NATO je osudio rusku ilegalnu intervenciju u Ukrajini. Kazao je da Rusija krši međunarodno pravo i ukrajinski suverenitet. Prekinuo je civilnu i vojnu suradnju

VIDEO

Ministri vanjskih poslova država članica NATO-a na zatvorenom su sastanku u utorak jednoglasno odlučili prekinuti svaki vid civilne i vojne suradnje Sjevernoatlantskog pakta s Rusijom, piše CNN.

- Mi, ministri vanjskih poslova NATO-a, ujedinjeni smo u osudi ruske ilegalne vojne intervencije u Ukrajini i rusko kršenje ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Ne priznajemo ruski nelegalni i nelegitimni pokušaj aneksije Krima - kaže se u zajedničkoj izjavi 28 ministara.

Kako piše BBC, glavni tajni NATO - a Anders Fogh Rasmussen, kazao je da za sada nema dokaza da je Rusija povukla svoje vojne snage s istočne granice s Ukrajinom.

- Na žalost ne mogu potvrditi da Rusija povlači svoje postrojbe. To nije vidljivo - rekao je.

Čelnici su istaknuli da je Rusija iznevjerila povjerenje koje su gradili proteklih 20 godina. Zatražili su od Rusije da se uključi u "istinski dijalog koji će voditi prema političkom i diplomatskom rješenje koje poštuje međunarodno pravo i ukrajinske međunarodno priznate granice" te da hitno poduzme mjere koje će voditi smanjenju napetosti. 

NATO radi plan obrane istočnih članica

Istovremeno su svim svojim generalima naredili da krenu s izradom novih planova obrane onih članica koje se osjećaju ugroženima zbog ponašanja Kremlja u kontekstu aktualne situacije u Ukrajini.

Na sastanku je usvojen niz drugih mjera koje uključuju i jačanje vojnog naoružanja u istočnim članicama kao što su Poljska i baltičke države koje strahuju da bi nakon Ukrajine one mogle biti sljedeće na Putinovoj meti. Najavljeno je i održavanje zračnih vojnih vježbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.