Obavijesti

News

Komentari 9

Natovarili kolica i išetali van s robom vrijednom 4000 kuna

Najmlađi (23) je gurao kolica, dok je 25-godišnjak otvorio vrata trgovine kako bi njegov mlađi suradnik s punim kolicima izašao iz trgovine a da ne plate niti jednu lipu

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je provelo prvo ispitivanje 25-godišnjeg muškarca koji je u istražnom zatvoru zbog kaznenog djela krađe. On je uhićen zajedno s dvojicom suradnika u dobi od 23 i 37 godina kad su 20. srpnja natovarili prodajna kolica u jednoj trgovini artiklima vrijednim više od 4 000 kuna i „zaobišli“ blagajnu.

Najmlađi (23) je gurao kolica, dok je 25-godišnjak otvorio vrata trgovine kako bi njegov mlađi suradnik s punim kolicima izašao iz trgovine a da ne plate niti jednu lipu. Uloga trećeg, najstarijeg (37), je bila da za to vrijeme s nekoliko artikla čekao na blagajni radi odvlačenja pažnje prodavača. Sva trojica su se nakon toga udaljili iz trgovine s ukradenim stvarima.

No, ubrzo su uhićeni, da bi nakon kriminalističkog istraživanja „vratar“ po odluci istražnog suca varaždinskog Županijskog suda odveden u zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.