Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
37 komentara

Nazovi Mikija za elitni ured u centru grada: Uselili su i Ljubu

Nakon Čačićevih Reformista i stranka Novi val dobila je 60 kvadrata iako na to nema pravo. Osnovni uvjet za gradski lokal je da imaju predstavnike u Skupštini

Željko Hladika/24sata
Foto: Željko Hladika/24sata
37 komentara

Zalažu se za gospodarski zaokret Hrvatske i rješenja kojima će društvo izvući iz krize, a građani bolje živjeti bez novih mjera štednje i poreza.

Tako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obrazložio to što je stranci Ljube Jurčića dao ured u centru grada od 60,5 kvadrata. Novi val - stranka razvoja plaćat će mjesečnu najamninu od 362 kune. Novoosnovana Jurčićeva stranka ima jednog zastupnika u Saboru, prebjega Jakšu Baloevića, ali nema niti jednog zastupnika u Gradskoj skupštini i nižim lokalnim vijećima. Do prije dvije godine bilo je moguće da jeftini poslovni prostor dobije samo parlamentarna stranka. Ali tu odluku su promijenili. Osnovni uvjet za gradski lokal je da imaju svoje predstavnike u Zagrebu. Ispada tako da se Jurčiću progledalo kroz prste.

- Rekli su nam da trebamo biti parlamentarna stranka, nismo imali nikakve direktne pregovore, samo smo podnijeli zahtjev regularnim putem i dobili prostor - rekao nam je profesor Jurčić. Kaže da on i nije bio upućen u sve uvjete i procedure za dodjelu prostora. Prije mjesec i pol dana Bandić je dao i 162 kvadrata u centru Reformistima Radimira Čačića za tek 810 kuna mjesečno. Kako Čačićevci još nisu politička stranka nego udruga, kriteriji su puno blaži. Nedugo nakon što je dobio ovaj dar u Zagrebu, Čačić i Bandić su objavili da će surađivati na parlamentarnim izborima. Jurčić je prije bio u dobrim odnosima s Bandićem kao i sada, ali kaže da dobitak prostora nije baš ničim uvjetovan.

- Nismo nikada razgovarali s Bandićem o političkoj suradnji - rekao nam je Jurčić, koji će opet pokušati ući u Sabor za godinu i pol dana.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message