News

Komentari 146

Ne bacajte petarde večeras

Ne bacajte petarde večeras

Ispraćamo 2020. godinu, godinu razornog potresa i pandemije korona virusa koji su nam uzrokovali dovoljno stresa, zato još jednom apeliramo da ne slavite ulazak u Novu godinu korištenjem pirotehničkih sredstava

Apeliramo na to da svi imaju dosta stresa i da sve koji koriste pirotehniku u ovoj situaciji - nemojte to raditi, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za Dnevnik Nove TV i tako ukratko sumirao molbe i razmišljanja većine građana RH o slavlju ulaska u novu, 2021. godinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Donacije stižu i iz Njemačke

Vatrometi, petarde i općenito pirotehnika svojevrsni su zaštitni znak ulaska u novu godinu, ali neki put valja napraviti iznimku. Strah i neizvjesnost od mogućih podrhtavanja tla, ljudskih stradavanja i mogućih novih teških situacija postala su svojevrsna svakodnevica, a prasak i buka pirotehnike mogli bi samo dodatno loše utjecati na ionako poljuljano psihičko stanje.

Pirotehnika kod kućnih ljubimaca izaziva strah

Sabor je nedavno izglasao izmjene zakona kojima se zabranjuje korištenje pirotehnike drugog i trećeg razreda od iduće godine. Zakon stupa na snagu 2. siječnja.

Pirotehnika ne uznemirava samo ljude već i mnoge kućne ljubimce koji mogu doživjeti ozbiljan stres, a mnoga bi djeca, ali i odrasli, zbog neopreznog korištenja i rukovanja pirotehnikom mogli pretrpjeti veće ozljede. Zato još jednom molimo, napravite iznimku i u ovoj novogodišnjoj noći - nemojte koristiti pirotehniku.

Najčitaniji članci